Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Η "ΔΕΚΣΙΑ" ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ του Βασίλη Κιλτίδη


Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα

Πλησιάζουμε σε περιόδους έντονης αποψιολογίας λόγω των επικείμενων εκλογών. Ζούμε σε έναν τόπο όπου η Δημοκρατία εκλαμβάνεται ως μια κατάσταση εκφοράς της άποψης δίχως γνώση. Θα εμφανιστούν πάλι οι «νέοι» της πολιτικής, οι οποίοι κατά την πλειοψηφία τους ασχολούνται με την πολιτική επειδή δεν είναι ευχαριστημένοι από την προσωπική τους εξέλιξη. Θα εμφανιστούν όλα τα κάθε λογής «νέα» κομματίδια που συνήθως εκπροσωπούν μόνο τον πρόεδρο τους και την οικογένεια του. Θα εμφανιστούν οι «επαγγελματίες μακεδονομάχοι» οι οποίοι ασχολήθηκαν με το σκοπιανό μόνο και μόνο επειδή τα λεφτά λιγόστεψαν ή σταμάτησαν να τρέχουν. Διότι όταν υπήρχαν λεφτά τα εθνικά ζητήματα τα θεωρούσαν υποθέσεις των γραφικών ακροδεξιών. Ας αναλογιστούμε όλοι μας πόσο πολύ διαμαρτυρηθήκαμε την χρυσή εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων. 

Εδώ βρίσκεται και η πιο επικίνδυνη πολιτική παγίδα για μια κοινωνία που έχει υποστεί αφαίμαξη ψυχής και τσέπης. Κακά τα ψέμματα. Όλοι είμαστε στα κάγκελα. Είμαστε όλοι τόσο μπουκωμένοι με έναν σωρό προβλημάτων ο καθένας ξεχωριστά μέσα στο σπίτι του και πολλές φορές χρησιμοποιούμε την πολιτική για εκτόνωση. Ειδικά η νεολαία, που στην εποχή μας έχει καταντήσει νεολέρα της πολιτικής. Αρχίζω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει πιο σκοτεινή πτυχή της κοινωνίας μας από τις νέες ενεργές γενιές μας. Τα προβλήματα και οι αντιδράσεις μας είναι όλα εξηγημένα από τις επιστήμες. Ας μη νομίζει κάποιος ότι είναι ο μοναδικός που έχει κάποιο πρόβλημα, ή ότι το πρόβλημα του είναι τόσο ιδιαίτερο, που να δικαιολογεί κάθε λογής αντίδραση και «άποψη». Όλοι πάνω κάτω τα ίδια ζητήματα έχουμε. Απλά ο καθένας βάζει την δική του ταμπέλα. 

Την προβληματική αυτή κατάσταση σπεύδει να εκμεταλλευτεί η «δεκσιά». Μη γελιέστε. Δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό. Πρόκειται για ανθρώπους που απλώς πήραν λάθος δρόμο στην πράξη και θα πρέπει να είμαστε συμφιλιωμένοι μαζί τους, διότι δεν έχουμε δα και κανέναν τόσο μεγάλο πληθυσμό για να θυσιάζουμε ανθρώπους στον βωμό του θυμού και της οργής. Η ελλαδική «δεκσιά» δεν έχει πολιτική κατεύθυνση, δεν βασίζεται σε κάποια ιδεολογία, δεν πιστεύει σε κάτι καλύτερο, δεν έχει καλύτερη πολιτική πρόταση σε τίποτα. Είναι ο θυμός διάσπαρτος σε μικροκομματίδια. Μην τρώτε σανό περί φασισμού και Ακροδεξιάς. Στην Ελλάδα δεν έχουμε τέτοια πράγματα διότι το φάντασμα της Χούντας συνεχίζει να αιωρείται πάνω από τον τόπο. Οι εκπρόσωποι της «δεκσιά» είναι απλώς μυστήριοι και ιδιότροποι άνθρωποι που πολιτικολογούν βάσει του θυμικού. Πολλές φορές αυτοπαρουσιάζονται ως φασίστες για να πείσουν ότι έχουν κάποια ταυτότητα και προκαλούν μόνο γέλιο σε όσους έχουμε μελετήσει τον φασισμό σε βάθος. Τι να σου πω. Φασίστες από τα Lidl.  Έκλασε ο Μουσολίνι και βγήκαν αυτοί. 

Και επειδή αρκετοί θα σπεύσετε αμέσως να πιστέψετε ότι εννοώ την Χρυσή Αυγή, διότι σας αρέσουν τα εύκολα, επιτρέψτε μου να σας προλάβω. Ο θυμός και η οργή στην χώρα έχουν απορροφηθεί από ένα νέο συμπεριφορικό κύμα που δεν έχει κόμματα. Φασιστοειδή υβριδικά υπάρχουν σε όλα τα κόμματα. Δεν είναι θέμα κόμματος. Ο φασισμός είναι θέμα χαρακτήρα. Επίσης είναι και ο μοναδικός λόγος συντήρησης της αριστεράς. Αν δεν υπήρχε η υπόθεση της ύπαρξης του φασισμού, δεν θα υπήρχε κανένας λόγος ύπαρξης της αριστεράς. 

Θα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι διότι αυτοί οι προβληματικοί χαρακτήρες του κοινωνικού περιθωρίου που αυξάνονται τρέφονται από το μίσος που προκαλούν οι ίδιοι τους. Είναι το υποσεινείδητο μυστικό που ούτε αυτοί αντιλαμβάνονται. Μην πέφτετε θύματα του ψέματος ότι ο φασισμός βρίσκεται σε ένα κόμμα γιατί γελάει ο Χίτλερ από το τρελάδικο. 

Μην δίνετε σε κανέναν το δικαίωμα να πει ότι είναι πιο πατριώτης από εσάς επειδή έχει μετατρέψει σε επάγγελμα την ενασχόληση του με το Σκοπιανό ζήτημα. Μην αφήσετε κανέναν να σας πει ότι είναι καλύτερος άνθρωπος από εσάς επειδή έχει λιγότερα χρήματα από εσάς. Μην αφήσετε κανέναν να σας πει ότι το μικρό του κόμμα είναι πιο δίκαιο επειδή παίρνει μικρότερο ποσοστό. Μην αφήσετε αυτά τα θύματα κοινωνικής φοβίας να σας πείσουν ότι όσο πιο περιθωριακοί γίνεστε, τόσο πιο πολύ ανεβαίνει η αξία σας. Το σύνδρομο κοινωνικής φοβίας και υπεραναπλήρωσης κενής προσωπικότητας δεν αποτελεί πολιτική τάση, δεν ανήκει σε κανένα κόμμα. Προσέξτε διότι στην αναμπουμπούλα ο χάρος χαίρεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και διαλόγου...!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...