Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

5. ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΥ ΑΥΤΟ;... του Γεωργίου Μανιταρά


Είναι η Ελλάδα η χώρα με το μεγαλύτερο χρέος στην Ευρωζώνη; 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους το δημόσιο χρέος της χώρας ανήλθε, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013 στο 180% του ΑΕΠ ή αλλιώς στα 321 δις! Το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά την δεκαετία 1981-1990 κατά 23 δις. Την δεκαετία 1990 και ως το τέλος του 2001 τα δάνεια της χώρας έφτασαν τα 350 δις. 

Παρόλο που ο Ελληνικός λαός φέρεται ότι αποπλήρωσε αυτά τα δάνεια (χρεολύσια) αφού επέστρεψε 353 δις το υπόλοιπο χρέος του φέρεται να είναι περί τα 153 δις. Τα επόμενα 7 χρόνια, ήτοι από αρχές του 2002 και μέχρι το 2009 δανειστήκαμε 436 δις ευρώ. Επεστράφησαν σε χρεολύσια 370 δις ευρώ και στο τέλος του έτους 2007 το συνολικό μας χρέος ήταν πάλη 300 δις ευρώ Από το 2010 και μέχρι το τέλος του 2012 δανειστήκαμε 297 δις ευρώ, πληρώσαμε δε 220 δις σε τοκοχρεολύσια... 

68. Ο ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ... του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη...

Γράφει ο Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης:

Ξέρετε γιατί οι πρόγονοί μας μιλούσαν τόσο πολύ για το μέτρο; Γιατί ήταν αυτό που έλειπε και σε κείνους. Από την εποχή της τυραννίδας και την κλασική εποχή έως σήμερα τα πάθη μας ήταν μεγάλα. Η έλλειψη μέτρου και η παθιασμένη μας φύση μάς οδήγησαν σε μεγάλα επιτεύγματα, αλλά και στο να κόψουμε ο ένας το λαρρύγγι του άλλου, ουκ ολίγες φορές, όταν η αμετροέπειά μας ερχόταν να δέσει με τη δημαγωγία και την ανομία. Τη δε ανομία τα προγόνια μας τη θεωρούσαν από τις χειρότερες συμφορές, γιατί αυτή φέρνει όλες τις υπόλοιπες.

Η αλόγιστη και πέραν πάσης λογικής λαθρομεταναστευτική εισβολή, η χαλάρωση του κράτους του νόμου επί χρόνια οδήγησαν κομμάτι της κοινωνίας να αποδεχτεί από οργή ότι μπορούν κάποιοι άλλοι να υποκαταστήσουν τον ρόλο της Αστυνομίας και ότι με τσαμπουκάδες θα έφευγαν οι λαθραίοι. Από την άλλη, οι κάφροι του ψευτοδιεθνισμού Κολωνακίου, Εξαρχείων και βορείων προαστίων αγωνίζονταν για το «μπάτε, σκύλοι, αλέστε» με αντίστοιχες κραυγές με των αντιπάλων τους, απλώς με πρόσθετο μπόλικο ανθελληνισμό και με τη συκοφαντική ταύτιση του πατριωτισμού με τον ναζισμό, τον πρωτόγονο κεντροευρωπαϊκό ρατσισμό κι όποια άλλη ιδεοληψία έχει πιάσει σαν μάκα ο εγκέφαλός τους. Βλακώδης «πολιτική» εκατέρωθεν, πεζοδρομιακή, που όχι μόνο δεν έλυσε το πρόβλημα, αλλά ως μια λογική ανομίας και ανόητου φανατισμού έστειλε ήδη τρεις νέους Ελληνες δολοφονημένους στον τάφο κι έναν να χαροπαλεύει.