Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟΜΟΧΛΕΥΣΗ ΚΙ ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ του Τίτου Χριστοδούλου

Γράφει ο Τίτος Χριστοδούλου:

Να τα πούμε; Σ' αυτό το σπίτι τ' αψηλό, πέτρα να μην ραΐσει. Πλην ράγισε και κατεδαφίζεται, και μαζί το όνειρο ότι κάποιοι, όλοι, μπορούν να πλουτίζουν ασκέπτως κερδοσκοπικά, πολλαπασιάζοντας τα ρίσκα ...χωρίς ρίσκο, ότι οι φούσκες μπορούν εσαεί να φουσκώνουν χωρίς να σκάσουν, και μάλιστα, στα μούτρα των πιο ευάλωτων.

Η πολυφουσκωτή μας οικονομία έσκασε, τώρα: Φούσκα του νομισματοπιστωτικού τομέα, που έθρεψε και τράφηκε από την φούσκα των ακινήτων, που έθρεψε και τράφηκε από την φούσκα του ιδιωτικού χρέους, που μεταφράστηκε σε δημοσιονομική φούσκα και φούσκα του εθνικού χρέους. Σαν παιδικό πάρτυ στο Μαντολναλντ, οι φούσκες μας.

ΙΣΟΝΟΜΙΑ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ.Για να το φιλοσοφήσουμε... του Τίτου Χριστοδούλου

Γράφει ο Τίτος Χριστοδούλου:

Ο όρος σημαίνει ισότητα έναντι του νόμου. Όχι μόνο σαν ετυμολογία της λέξης, αφού κι ο αγγλικός όρος είναι το ελληνικό λεξιδάνειο 'isonomy', αλλά σαν προέλευση της ιδέας, πρόκειται για την ελληνική αρχή της ισοπολιτείας, την ισότητα του πολίτου σε κάθε σχέση με την Πολιτεία που διαμεσολαβείται από τον νόμο. 

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΒΕΡΓΑ!!! του Τίτου Χριστοδούλου

 Γράφει ο Τίτος Χριστοδούλου:

'' ...ετοιμάζονται να ειρωνευτούν τους είρωνες της πωλητικής οι τοίχοι των αναρχικών.

Τα δυό σου χέρια πήρανε τον Βέργα και με δείρανε... Εν τω μεταξύ, με ύφος Εσταυρωμένου, ο Δήμαρχος Ανήρ Πάφιος, διαμαρτύρεται ότι ζητούν την 'πολιτική εξόντωσή' του. Τόσα χρόνια από μέσα στην πολιτική, δεν μπορεί να δεχθεί ότι υπάρχει πραγματική δικαιοσύνη στον τόπο τούτο!