Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ, ΔΙΑΤΙΜΩΝΤΑΙ, ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ του Κωνσταντίνου Κιλτίδη


Η χώρα ρακένδυτη σαπίζει, με νεόπτωχους πολίτες φαντάσματα και σκιές ανθρώπων και κοινωνίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο πάλαι ποτέ δυτικός κόσμος δοκιμάζονται από εναντιώσεις και αντιδράσεις αντισυστημικών συμπεριφορών, όχι απαραίτητα ορθοφρονούντων. Παρά ταύτα, στην πατρίδα του αρχέγονου έθνους φωτοδότη οι κρατούντες επιμένουν στις ορθές πρακτικές του εκφυλισμού και της διαστροφής. 

Αντί να αναταχθεί και ν΄ ανορθωθεί η άσκηση της πολιτικής, έρχεται στο προσκήνιο αποσπασματικά διαγωνισμός για τηλεοπτικές άδειες. Αντί του όλου, το μέρος. Αντί αναζήτησης για ορθότερο πολίτευμα, υγιείς θεσμούς και ουσιαστική δημοκρατική λειτουργία, έρχεται ο διαστροφικός διαγωνισμός του παραλόγου, για τις τηλεοπτικές άδειες.

Βρέθηκαν άραγε δικαστές στο ΣτΕ να μειοψηφήσουν πραγματικά περί της αντισυνταγματικότητας; Για ποιον λόγο συστάθηκε το ΕΣΡ πριν από τη δημοσιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ; Κύριοι του ΕΣΡ, της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, δεν δικαιούστε να μη γνωρίζετε ότι:
  1. Η ενημέρωση ουσία, αλλά και κατά το Σύνταγμα, είναι δημόσιο πολιτειακό αγαθό (είτε είναι γραπτή, είτε είναι ραδιοφωνική, είτε είναι τηλεοπτική, είτε είναι ηλεκτρονική).
  2. Η ενημέρωση παρέχεται, για όλες τις μορφές της, με όρους ασφαλείας και δεοντολογίας κατά την επιχειρηματικότητα.
  3. Το εθνικό ισοδύναμο είναι το ζητούμενο για τυχόν έσοδα που θα προκύψουν από τους παρόχους της ενημέρωσης. Οι θέσεις εργασίας, οι φόροι εισοδήματος και ΦΠΑ, οι ασφαλιστικές εισφορές, η κοινωνική και πολιτισμική συνεισφορά και, εν γένει, το υγιές επιχειρείν.
  4. Η ισότιμη παρουσία κρατικών και ιδιωτικών μέσων, αναγνωριζομένου του θεμελιώδους κοινωνικού και πολιτισμικού εθνικού ισοδύναμου των κρατικών μέσων είναι αδιαπραγμάτευτη.
  5. Η εποπτεία και ετήσιος απολογισμός, με εκτελεστέα άμεσα τα μέτρα των ποινών, των προστίμων και της απώλειας της αδείας όταν δεν υπηρετείται το ορισθέν και συμφωνηθέν εθνικό ισοδύναμο για κάθε μέσο είναι το ζητούμενο.
  6. Κανένα αμαρτωλό καθεστώς του παρελθόντος δεν νομιμοποιεί νέα αυθαιρεσία άνευ κριτηρίων ασφάλειας και δεοντολογίας.
  7. Είναι ασυγχώρητος ο αφορισμός ότι κανένας δεν πλήρωσε κατά το παρελθόν. Άλλοι πλήρωσαν, κι άλλοι όχι. Έχουμε καταστεί κουφοί και τυφλοί που δεν ακούσαμε για καταχραστές σ΄ όλες τις άλλες βαθμίδες διάρθρωσης της οικονομίας μας και μάλιστα ευθέως, του δημόσιου χρήματος; Καταργήθηκαν τα κόμματα, οι συνεταιρισμοί, οι συνδικαλιστικές ενώσεις, οι δήμοι, οι κλινικές κ.ά.;
  8. Προφανώς και πρέπει να αλλάξουν πολλά στο Σύνταγμα και στο νομοθετικό πλαίσιο. Επιβάλλεται η επανεκκίνηση και η ισοτιμία για όλα τα μέσα ενημέρωσης. Σίγουρα δε αποτελεσματικότερο ΕΣΡ.
  9. Επιφέρει απαξία στην πολιτική κάθε επιχειρηματολογία για ενίσχυση κοινωνικών δομών και στελέχωσης των δημόσιων υπηρεσιών από αντιστοιχία εσόδων των μέσων ενημέρωσης και όχι από τον Προϋπολογισμό του κράτους.
  10. Κύριοι της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και του νεοσυσταθέντος ΕΣΡ, τα δημόσια αγαθά δεν δημοπρατούνται. Καθορίζονται, διατιμώνται και υπηρετούνται.
Συνέλθετε και μην παραφρονείτε οι κυβερνώντες. Οι όπου ανά την επικράτεια αντιπολιτευόμενοι και «ασκούντες» πολιτική ξυπνήστε. Διανοήθηκε ποτέ κανένας σε ευνομούμενη πολιτεία να δημοπρατήσει κλινικές και διαγνωστικά κέντρα; Πλαίσιο υφίσταται στα δημόσια αγαθά, ασφαλείας, πληθυσμού, στελέχωσης και διεύθυνσης από ειδικούς και επαΐοντες. Το επιχειρείν δια της δεοντολογίας και όχι της ανάγκης ή του εσόδου. Αυτά φροντίστε και μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη πικραμένων και φτωχοποιημένων πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και διαλόγου...!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...