Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΨΗΦΙΔΑ Νο 5: Η ΠΡΩΤΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΥ, του Πολύδωρα Δάκογλου


Ψηφίδες από την ιστορία του Κινήματος

5. Η ΠΡΩΤΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΥ

Η Σχολή Εθνικής Μορφώσεως, η ΣΕΜ όπως έγινε γνωστή σε χιλιάδες Εθνικιστές και Πατριώτες, ήταν ένας κύκλος διαλέξεων – συζητήσεων που γίνονταν κάθε 15 ημέρες στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της οδού Λομβάρδου.

Οι ομιλητές ήταν νέοι άνθρωποι, απόφοιτοι της Σχολής Στελεχών του Κινήματος και μερικές φορές Έλληνες με Ε κεφαλαίο, (όπως ο Δημήτρης Σφαέλλος -ο κόκκινος).

Εκεί, έκανε την πρώτη της ομιλία η Ευγενία Πρεβεζάνου, φοιτήτρια τότε της Νομικής, φορώντας στο πέτο του πουκαμίσου της το σήμα της αποφοίτου της Σχολής. Το χρυσό σπασμένο κρίκο αλυσίδας, σε πορφυρό φόντο.

Έκλεγε ο κόσμος που την άκουγε. Μαζί τους, βούρκωνα και εγώ. Με ανάμικτα αισθήματα υπερηφάνειας, για τα στελέχη που ετοιμάζαμε και θλίψης για την περιγραφόμενη κατάπτωση του Ελληνισμού.

Πριν από την Ευγενία, είχε αποφοιτήσει από την Σχολή Στελεχών ο μεγαλύτερος αδελφός της ο Μπάμπης και μετά την Ευγενία, ακολούθησε και η μικρότερη της οικογένειας η Σούλα. Τρία αδέλφια, το ένα καλύτερο από το άλλο.

(Για να μη γίνει καμία σύγχυση, η Ευγενία Πρεβεζάνου που εκλέχθηκε βουλευτής το 2012 και πολιτεύεται με τους ΑΝΕΛ, είναι ξαδέλφη της δικής μας Ευγενίας και τότε ήταν πολύ μικρό κοριτσάκι που βεβαίως δεν μπορούσε να ενταχθεί).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και διαλόγου...!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...