Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014

11. ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ, ΣΥΝΤΡΟΦΕ; της Νατάσας ΓεωργανάκηΉξερες ότι ο πατέρας και η μάνα σου, ο παππούς κι η γιαγιά για τους νεότερους, δεν πήραν δάνεια όχι γιατί δεν τα είχαν ανάγκη, αλλά γιατί δεν μπορούσαν να πάρουν δάνειο; Γιαυτό τους ακούς να σου λένε συνεχώς: "Μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα...." Τα δάνεια ήταν απαγορευτικά ακόμα και για αγορά κατοικίας αφού είχαν επιτόκιο 25% και θα αναγκαζόσουν να πληρώσεις 5 φορές το ποσό του δανείου ως την εξόφλησή του. Αποταμιεύοντας λοιπόν τα χρήματα και με τον τόκο των 18% μάζευες το ποσό που σου ήταν απαραίτητο.

Ούτε λόγος για άλλου τύπου δάνεια... και το πλαστικό χρήμα με φειδώ και μόνο σ΄όσους είχαν σταθερό εισόδημα. Οι Έλληνες συνετοί από την φύση τους ήταν λαός καταθετών κι έτσι θα συνέχιζαν να είναι μέχρι σήμερα αν.... αν οι φίλοι μας, οι της ΕΕ δεν πίεζαν για την απελευθέρωση της πιστοληπτικής πίστης. Εκείνοι ήξεραν ότι η κερδοφορία μιας τράπεζας εξαρτάται από τα δάνεια που δίνει κι όχι από τις καταθέσεις... Επίσης ήξεραν ότι η αγορά της Ελλάδος θα συντηρούσε για αρκετά χρόνια την οικονομία τους αφού η ευκολία στην πρόσβαση του χρήματος θα μας έκανε ευάλωτους ως προς την κατανάλωση... Με την δημιουργία πλαστών αναγκών και τον εύκολο δανεισμό θα μπορούσαν να πάρουν ο,τι δεν πρόλαβαν με τον τελευταίο πόλεμο.

ΣΕΝΑΡΙΟ «Mad Max» ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη


Το αφήγημα του Τσίπρα συνοψίζεται σε αυτό: Η Μέρκελ, οι δανειστές, φοβούμενοι τις συνέπειες στην ευρωζώνη από πιθανή κατάρρευση της Ελλάδας, θα υποχωρήσουν στον τσαμπουκά του. Θα καθίσει ο Αλέξης απέναντι σε αυτή και στον Σόιμπλε, θα πει αυτά που λέει εδώ, παίζοντας τον νοερό «ζουρνά» του, κι αυτοί περιδεείς θα υποχωρήσουν. Θα μας «κουρέψουν» το χρέος και ταυτόχρονα θα του δώσουν ζεστό χρήμα, γιατί από αλλού δεν υπάρχει, για να κάνει προσλήψεις στρατιών ανέργων και επαναπροσλήψεις απολυμένων, να ξαναφτιάξει μια νέα ελλειμματική Ολυμπιακή, καταβόθρα δισεκατομμυρίων, να ξανανοίξει την ΕΡΤ με μερικές χιλιάδες υπαλλήλους, να μοιράσει μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, να αγοράσει πίσω τις ιδιωτικοποιημένες εταιρίες, τον ΟΤΕ, τον ΟΠΑΠ κ.λπ., να δώσει στους πάντες τα πάντα και να χρηματοδοτήσει και ανάπτυξη με δημόσιες επενδύσεις και χρήμα των δανειστών.

''SO FAR FROM HELL, SO FAR FROM YOU...'' του Ιωάννη Εξαδάκτυλου

Γράφει ο Ιωάννης Εξαδάκτυλος:

A sign of time
I lost my life, forgot to die 
Like any man, a frightened guy 
I'm keeping memories inside 
Of wounded love 
But I know 
I'm more than sad and more today 
I'm eating words too hard to say 
A single tear and I'm away 
Away and gone

I need you 
So far from hell, so far from you 
'Cause heaven's hard and black and gray 
You're just a someone gone away 
                                                                            You never said goodbye

Η ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ... του Τίτου Χριστοδούλου

Γράφει ο Τίτος Χριστοδούλου:

Η Ειρωνεία της Πολιτικής κι η Πολιτική της Ειρωνείας

Τόσο κοντά και, συνάμα, τόσο μακριά. Στο σαλόνι σας, την κουζίνα ή την κρεβατοκάμαρα, αν έχετε κι εκεί τηλεόραση, σε σκόπιμο συγχρονισμό σε όλα τα κανάλια, είπαμε οι κακόπιστοι, για να μην αποφεύγονται: σαν Διάγγελμα του Μεγάλου Αδελφού. Ο Λόγος της Εξουσίας, ή το ειρωνικό... Άλλο του Λόγου. Κι ένα για τον δρόμο, ο αιώνιος Προδρόμου.