Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ...! του Κωνσταντίνου Κιλτίδη


Δυστυχώς πτωχεύσαμε καθολικά (οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά). Αυτό δεν σημαίνει και διαγραφή του παρελθόντος, ούτε την ακύρωση των επιστημών της λογικής, κοινωνιολογίας και νομικής. 

Με θλίψη παρακολουθώ τον κατήφορο και τον εκμηδενισμό της πολιτικής. Ήδη βρισκόμαστε μέσα στη σφαίρα του παραλόγου, της κοινωνικής διαστροφής και νομικής σοφιστείας. Αναζητούνται ψήγματα πολιτικής σε θεμελιώδη ζητήματα δημοκρατίας και εθνικής ανεξαρτησίας. Ξαφνικά ενοχοποιούνται οι εκλογές σε δημοκρατικό πολίτευμα και κυβερνά κάποια τρόϊκα. «Χωρίς όνειδος την ιστορία λεκιάζουν», διαπιστώνει με θλίψη η ποιήτρια Φωτεινή Φωτιάδου από την προσφυγομάνα Θεσσαλονίκη. 

Ακούγονται και γράφονται εκτός λόγου και γνώσης απόψεις περί της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Θυμίζω ότι ο συνταγματικός νομοθέτης του 1975 θέσπισε παρέμβαση του ΠτΔ σε διαπίστωση δυσαρμονίας εκλογικού σώματος και κυβέρνησης. Όπως και εκλογή ΠτΔ στην τρίτη ψηφοφορία με 180 βουλευτές, διευκολύνοντας ακόμη περισσότερο τη δυνατότητα πρόκλησης εκλογών . Η παρέμβαση του ΠτΔ , που θα ήταν αυτονόητη μετά τις ευρωεκλογές, καταργήθηκε το 1985 από το ΠΑΣΟΚ του Α. Παπανδρέου. Πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και κυβερνούν το δεύτερο και τέταρτο κόμμα. Αυτό και αν δεν είναι δυσαρμονία.

Παρέμεινε όμως η εκλογή του ΠτΔ με 180 βουλευτές. Ο νομοθέτης ξεκάθαρα αναζητά ισχυρή στήριξη στο πρόσωπο που θα εκλεγεί, εάν δεν υφίσταται δυσαρμονία κυβέρνησης και λαού δια των αντιπροσώπων του (εάν βεβαίως οι αντιπρόσωποί του λειτουργούν με δεοντολογία και έχουν «τσίπα»). Αυτό εξυπακούεται από το ότι δίνει την δυνατότητα εκλογής ΠτΔ , μετά από κοινοβουλευτικές εκλογές, με 151 βουλευτές. 

Είναι ξεκάθαρο το νόημα της διαδικασίας και της πρόνοιας του νομοθέτη. Ειδάλλως θα προέβλεπε εκλογή με 151 βουλευτές στην τρίτη ψηφοφορία , για να κάνει την καρδιά όσων με μιζέρια και ιδιοτέλεια ομιλούν για σταθερότητα και άλλες ανοησίες. Σίγουρα αντισυνταγματική είναι η δυσαρμονία λαού και κυβέρνησης. Είναι σαφές: όποιος ψηφίζει ΠτΔ που προτείνει η κυβέρνηση συμφωνεί με το πρόσωπο, αλλά πρωτίστως στηρίζει την κυβέρνηση. Για όσους βουλευτές μέχρι σήμερα καταψηφίζουν την κυβέρνηση και την κοσμούν μάλιστα με διάφορα επίθετα, υπάρχει ο δρόμος της συνέπειας και της ηθικής, για ιδέες και ψηφοφόρους και αυτονόητα δείχνει ΟΧΙ. Το ΝΑΙ σημαίνει παράκρουση, παρεκτροπή και «ξεφτίλα» με οργή λαού. 

Θα είναι εντιμότερο να προσχωρήσουν από τώρα στην κυβερνητική πλειοψηφία, ψηφίζοντας μέτρα και προϋπολογισμό με ότι σημαίνει και αυτό. Πώς θα δώσουν στην κυβέρνηση την δυνατότητα να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν μέχρι σήμερα; Εάν κάποιοι επικαλούνται τον κίνδυνο της αστάθειας ή λάθος επιλογή του λαού και άλλες βλακείες, ας καταργήσουν τις εκλογές!!!. 

Οι εκλογές, με δημοκρατική συνεννόηση και συντεταγμένα είναι επιβεβλημένο να γίνουν και για λόγους αμιγώς πολιτικούς. Με ποιο δικαίωμα θα δεσμεύσουν το μέλλον δύο γενεών χωρίς νωπή εντολή των πολιτών. Δημιουργείται ταυτόχρονα και κλίμα ανάλογο στην κοινωνία. Οι σύγχρονοι κοτζαμπάσηδες τρομοκρατούν τους ραγιάδες, ότι είναι μάταιη η αντίσταση και επικίνδυνη η επανάσταση, γιατί δεν θέλουν να χάσουν τα προνόμια, που τους εκχώρησαν ξένοι και εγχώριοι δυνάστες. 

Και όλα στο όνομα του λαού. Δεν πρέπει και δεν μπορεί η Ν.Δ., ως παράταξη των μεγάλων επιλογών, ιδίως των μεγάλων θυσιών να ταυτισθεί με τέτοιες νοοτροπίες, όποια λάθη και αν έγιναν μέχρι τώρα. Συνέλθετε εκπρόσωποι αυτού του λαού, -αν είσθε-, και σηκωθείτε όρθιοι ως ταγοί, αν μπορείτε. Εις ότι με αφορά παραμένω ανένταχτος και μαχόμενος για την Πολιτεία, την Πατρίδα και το Έθνος των Ελλήνων, που με πόνο η ποιήτρια εκφράζει: « σε ποια καμπαναριά κουρνιάζουν οι πόνοι, που απ’ το θάνατο γεννιέται η δόξα κι η λευτεριά». Συνέλθετε !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και διαλόγου...!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...