Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ του Χαρίτωνα Χαριτωνίδη


Για την αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού ζητήματος προτείνω τη θέσπιση Εθελοντικού Επιδόματος Προσφυγικής Αλληλεγγύης.

Όποιος πιστεύει ότι η Ελλάδα οφείλει να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια σε όσους επιχειρούν να διαβούν τα σύνορά της, θα μπορεί να αναλαμβάνει μέρος του κόστους της. Θα το δηλώνει στην εφορία, και αυτή θα καθορίζει το ποσό εισφοράς που θα κλιμακούται ανάλογα με το εισόδημά του. Πχ 10.000 εισόδημα; 500 ευρώ εισφορά. 20.000; 1.500 ευρώ. 30.000; 4.000 ευρώ. Και πάει λέγοντας.

Σίτηση, στέγαση, θέρμανση, ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη των προσφύγων/μεταναστών θα καλύπτεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από αυτή την Εισφορά. Τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά κονδύλια θα χρησιμοποιούνται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας και την αποπληρωμή του χρέους.

Όπως γίνεται κατανοητό, η προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες/μετανάστες θα εξαρτάται αποκλειστικά από τον αριθμό των εθελοντών. Το ύψος δε της εισφοράς θα καθορίζεται ΚΑΙ από τη μεταναστευτική ροή. Πχ το 2014 είχαμε 100.000 νέες «αφίξεις» που ανέβασαν τον συνολικό αριθμό των προσφύγων/μεταναστών κατά 20%; Αύξηση 20% του Επιδόματος. 600 ευρώ θα δίνει ο εθελοντής των 10 χιλιάδων ευρώ, 4.800 αυτός των 30 χιλιάδων.

Τα ονόματα των εθελοντών θα αναρτώνται σε μια database του Υπουργείου Εσωτερικών, στην οποία θα έχει ελεύθερη πρόσβαση ΚΑΘΕ πολίτης. Δηλαδή, όποιος «ανθρωπιστής» με λέει φασίστα που δεν θέλω η Ελλάδα να έχει ανοικτά σύνορα και απαιτώ η μεταναστευτική ροή να είναι λελογισμένη και βάσει των δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, όταν θα αναρτά φωτογραφίες με παιδάκια που κλαίνε και θα βάζει κοελικά σοφίσματα για τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη, εγώ θα πηγαίνω στην database και θα αναζητώ το όνομά του. Κι αν δεν είναι εκεί, θα του λέω δημοσίως «βρε, κρυφοναζί, βρε υποκριτή, βρε σκατολαμόγιο, θέλεις να πληρώνουν άλλοι τη δική σου φιγούρα;»

Για μέλη ακτιβιστικών οργανώσεων και πολιτικών κομμάτων με επίσημη θέση την ελεύθερη μεταναστευτική ροή και για άτομα που αρθρογραφούν δημοσίως υπέρ αυτής, το Επίδομα Προσφυγικής Αλληλεγγύης θα είναι υποχρεωτικό. Πχ η κυρά Τασία και ο αντρούλης της που «καθαρίζουν» 300 χιλιάρικα το χρόνο για τις υπηρεσίες τους ως υπουργοί θα δίνουν υποχρεωστικά τα μισά στην ευγενή αυτή υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και διαλόγου...!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...