Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

89. Ο ΞΗΡΟΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΟΝΤΙΣΙΟΝ… του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη


Παρακολούθησα με προσοχή τις αντιδράσεις για το βίντεο του Ξηρού. Τον είπαν play mobil, «βαψομαλλιά», χοντρό. Του κότσαραν με φωτομοντάζ τον Τρύφωνα Σαμαρά να του φτιάχνει το μαλλί, οικτίρισαν την σκηνική του παρουσία, την κόκκινη μπλούζα του, τον τρόπο που διάβαζε το κείμενο κλπ. Συγγνώμη, αλλά αν δεν κάνω λάθος, ο Ξηρός δεν περνούσε οντισιόν για να αντικαταστήσει την παλαίμαχο Όλγα Τρέμη, ούτε θα αναλάβει την στήλη «ένοπλος αγώνας και ζώδια» στην εκπομπή του Κωστόπουλου.

48. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΑΣΗ, ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ... του Βασίλη Κεσσάριου

Γράφει ο Βασίλης Κεσσάριος:

Έχει γίνει πολύ της μόδας τώρα τελευταία, να νομιμοποιείται η "δημοκρατική" θολοκουλτούρα, κυρίως αυτή της αριστεράς, έτσι ώστε να φέρεται εναντίον του φαινομένου της Χρυσής Αυγής, χρησιμοποιώντας κάθε είδους υβρεολόγιο, επενδύοντας το μάλιστα με μια δήθεν καλλιτεχνική και διανοουμενίστικη αντίληψη. 

Απόδειξη της επιφανειακής αυτής επένδυσης, είναι πως το υβρεολόγιο προέρχεται κυρίως από άτομα που ουδέποτε πέτυχαν κάτι ιδιαίτερο στον καλλιτεχνικό τομέα, παρά μόνο να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους ψώνιο, δηλώνοντας καλλιτέχνες.