Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

46. ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ... του Βασίλη Κεσσάριου


Το τι δούλεμα ρίχνουν σε όλο τον κόσμο με το θέμα των αρχαίων της Βενιζέλου, δεν λέγεται. Λες και αυτό είναι το πρόβλημα για το Μετρό της Θεσσαλονίκης. 

Δεν λένε σε όλους μας ξεκάθαρα ότι δεν έχουν δεκάρα τσακιστή για να συνεχιστεί το έργο και ότι οι μελέτες έπεσαν έξω. Το μόνο που έκαναν τόσο καιρό ήταν να μας παραμυθιάζουν ότι ξαφνικά προέκυψε πρόβλημα με τα αρχαία που βρέθηκαν κατά τις ανασκαφές, λες και δεν γνωρίζαμε όλοι ότι κάτω από την σημερινή Οδό Εγνατίας, βρίσκεται η αρχαία οδός. 

45. ΟΙ ΧΑΡΕΣ ΚΙ ΟΙ ΧΑΡΕΣ... του Βασίλη Κεσσάριου

Γράφει ο Βασίλης Κεσσάριος:

Σαν Έλληνας Πολίτης ένα έχω να πω: "Να δω τους δικαστάδες, τους πολιτικάντηδες και τους δημοσιογραφίσκους, πώς θα παλέψουν απέναντι στους ασκούς του Αιόλου που έχουν ανοίξει" Είναι βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζουν ότι η τιμωρία τους θα είναι μόνο πολιτική. Ακόμα πιο νυχτωμένοι δε, είναι οι υποκινητές τους που νομίζουν ότι συνεχίζουν να παραμένουν ανώνυμοι. Οι χάρες και οι χαρές…τελείωσαν.

ΟΞΥΜΩΡΑ... του Τίτου Χριστοδούλου


Χθες ήπια ένα βάλιουμ για να κοιμηθώ έναν καλό ύπνο. Πώς ξέρω ότι έφερε αποτέλεσμα, αν το ίδιο το αποτέλεσμα αυτό με στερεί από την δυνατότητα να έχω εμπειρία του; Κατοικώ, τώρα, δίπλα στην ιερατική Σχολή. Τα γένια τα έχω ήδη, μου μπήκαν ιδέες. Αλλά, και το πονηρόν πνεύμα, για το οξύμωρον, να ευαγγελίζονται ανάσταση νεκρών στους ζωντανούς, εκτός κι αν γνωρίζουν ήδη ότι το κήρυγμα είναι 'dead boring'. 
 
Σπεύδε βραδέως, γνήσια απομίμηση, αναπαλαίωση. Τα σημασιολογικά οξύμωρα, όπου αντιφάσκουν κι αλληλοαναιρούνται τα συνθέματα της πρότασης.