Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΙΣΤΟΡΙΑ & ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ του Κωνσταντίνου Κιλτίδη

Ένα άρθρο για την τραγική πραγματικότητα, χωρίς προσδοκίες ή απορρίψεις. Ας διαβασθεί προσεκτικά για να μη υπάρξουν εύκολες απόψεις.


Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει βαθιά παραταξιακή αναφορά και αφετηρία. Πηγές και ρίζες από πανανθρώπινες και ελληνικές φυσικές σταθερές της συγκροτημένης ζωής του ανθρώπου σε κοινωνίες και πολιτείες. Φέρει την πολιτισμική παρακαταθήκη του έθνους και τις θυσίες της Πατρίδος Θεμελιώθηκε ως παράταξη με σύστημα αρχών και αξιών ελευθερίας, δικαιοσύνης, και αγάπης. Υπηρέτησε ως πολιτικός φορέας την ιδιωτική παραγωγή και δημιουργία, μη αρνούμενος το ισχυρό κράτος των υπηρεσιών, του ελέγχου και της εποπτείας.

Έθνος, πατρίδα, πολιτεία και κοινωνία, συνιστούν έμπνευση και άσκηση στο πολιτικό πεδίο για την παράταξη και τους ανθρώπους της. Αμέλειες, παραλείψεις, λάθη και προδοσίες την πλήγωσαν. Δυνάμεις εξωγενείς ακύρωσαν την δυνατότητα της απόδοσης πολιτικού έργου, ανάλογης των ιδεών της. Ποδηγετήθηκαν πολίτες στο να αποδεχθούν ψευδεπίγραφες, δήθεν πολιτικές. Έτσι προέκυψαν σε πρακτικό επίπεδο άσκησης της πολιτικής, οι λαθρεπιβάτες των ιδεών μας, του τότε ΠΑΣΟΚ και ο ευθέως ψευδόμενος και τώρα μιμούμενος ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα η Πατρίδα και οι πολίτες της δεν έχουν σκαλί πιο κάτω ή έστω δεν πρέπει να έχουν (κανένας δεν ξέρει). Στην κρίσιμη καμπή του 2009 επήλθε η απόλυτη διαστροφή, που υπέβοσκε τουλάχιστον δύο δεκαετίες στην πολιτική μας ζωή. Ψεύτικα ή εικονικά στρατόπεδα δημιουργήθηκαν. Ευρώπη ή εκτός Ευρώπης, ευρώ ή δραχμή, μνημόνιο ή αντιμνημόνιο και χάθηκε παντελώς η πολιτική. Στη θέση του λόγου και των ιδεών, οι δημοσκοπήσεις. Αντί των πολιτικών, οι τεχνοκράτες και το χειρότερο οι δήθεν. Αντί των ρητόρων στην βουλή, οι ασχημονούντες και οι εκφωνητές. Η νέα πραγματικότητα όμως και όχι η κρίση, έχει φωλιάσει με εθνοκτόνο και αντικοινωνικό απάνθρωπο τρόπο. 

Η Νέα Δημοκρατία ως αναγκαιότητα πλέον καλείται με εφαλτήριο τις παρακαταθήκες του παρελθόντος, να δει κατάματα το σκληρό μέλλον. Δεν ακυρώνω κανένα άλλο πολιτικό σχηματισμό, μακάρι να υπήρχε, αλλά δυστυχώς αυτή θα κληθεί να περπατήσει πάνω στις λάσπες και στις φωτιές της ελληνικής κοινωνίας. Ουδείς αλάνθαστος και αναμάρτητος, αλλά σήμερα το δόγμα της σχετικότητας και ο κανόνας της σύγκρισης, αναδεικνύει την Νέα Δημοκρατία ως αχθοφόρο του μέλλοντος. Δεν μιλάμε για μια πολιτική εναλλαγή κομμάτων. Είμαστε μπροστά σε μια ποιοτική μετατροπή αυτού που ονομάσθηκε κρίση και μνημόνια. Δεν είναι ζήτημα του ενός και εν προκειμένω του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η ιστορία δείχνει, ότι δεν ήταν ούτε ζήτημα μόνο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ούτε του Κώστα Καραμανλή σε απείρως καλλίτερες συνθήκες. 

Να κατανοηθεί το ταχύτερον,ότι η αριστερά και οι μέντορες της, με την εξουσιολατρεία των συμμετεχόντων στο σχήμα, δεν είναι συνηθισμένος πολιτικός αντίπαλος, αλλά αναδυόμενο καθεστώς. Η Νέα Δημοκρατία έχει το φορτίο της πολιτικής ιδεολογικής παρακαταθήκης. Ο Κυριακός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκης έχει τις διδαχές και την γνώση να οδηγήσει αυτό το όχημα με ευθύτητα και αυθεντικότητα. 

Το σύγχρονο δεν είναι εχθρός της Ιστορίας. Το μέλλον δεν συγκρούεται και διασφαλίζεται από τις παρακαταθήκες. Ξανά μπροστά η πολιτική. Βιωματική σχέση μ΄ αυτήν, για όσους διαθέτουν πίστη και γνώση σ΄ αυτή την συνάντηση της Ιστορίας και του μέλλοντος για την Νέα Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και διαλόγου...!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...