Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014

ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ του Κωνσταντίνου Κιλτίδη


Από τα λάθη στο έγκλημα και από το έγκλημα στην προδοσία. Μετά από την μακροβιότερη ειρηνική και δημιουργική περίοδο, από υπάρξεως Ελληνισμού, λάθη και παραλείψεις 20ετίας οδήγησαν στο έγκλημα της «αναγκαστικής σωτηρίας» από την Τρόϊκα. Αντί εθνικού σχεδίου υπακούουμε σε σκοπιμότητες των ξένων. Αντί αγώνας για σωτηρία από την ναυαρχίδα του αστικού χώρου της Ν.Δ., την ώρα που έπρεπε το 2010, υπήρξε αιφνίδια μεταστροφή όταν δεν έπρεπε, το 2012. Η παράταξη των μεγάλων επιλογών και ιδίως των μεγάλων θυσιών ταπεινώνει και εξαθλιώνει τη χώρα.

Λιποτάκτες και λαθρεπιβάτες μαγαρίζουν το σώμα της γενναίας ελληνοκεντρικής παράταξης. Καρεκλοκένταυροι και θεσιθήρες, δόλια και κουτοπόνηρα καθοδηγού­μενοι, ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν κάθε ίχνος ιδεολογίας και να πουλήσουν τη χώρα.

Με «φερετζέ» τους δήθεν πλειστηριασμούς, στήνουν τον «δούρειο ίππο» για εξαφάνιση της ιδιοκτησίας των Ελλήνων. Ο ελληνισμός, από υπάρξεώς του, φέρει το γνώρισμα της ελευθερίας και της ιδιοκτησίας, και την περπατησιά της πίστεως και του αγώνα.

Προφανώς και έπρεπε να υπάρχει εισφορά, τέλος ή φόρος για την διατήρηση της περιουσίας που υφίσταται χάριν της κοινωνίας και της πατρίδος. Όχι γιατί το έχουν άλλες χώρες, αλλά γιατί η Αριστοτελική διδαχή («Πολιτικά») διακηρύσσει την αιώνια αλήθεια για την υπερβολή στην κτήση ακινήτων και το κίβδηλο της αγοράς χρήματος.

Παντού όμως, με σωφροσύνη, έχουν θεσπίσει εισφορά διατήρησης ακίνητης περιουσίας κατά την φοροδοτική ισχύ και επί της αντικειμενικής αξίας. Στα κράτη αυτά, το πλαίσιο κοινωνικής προστασίας είναι αντάξιο αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Νομοτελειακά οδηγείται η χώρα σε ξεπούλημα στους ξένους «επενδυτές» ή ολιγάρχες «Έλληνες».

Κατ’ αρχάς δεν πράττουμε ό,τι γίνεται σε άλλη χώρα. Στην Κεντρική Ευρώπη δεν έχουν μπαλκόνια, θα τα καταργήσουμε ή θα τα φορολογήσουμε στην Ελλάδα; Επίσης δεν είναι συνωμοσιολογικό ότι πωλείται η χώρα, αφού δεν υφίσταται η δυνατότητα από μισθούς και συντάξεις να διατηρηθούν ή να αγορασθούν από Έλληνες όσα θα οδηγηθούν σε αναγκαστική πώληση.

Πώς ξεκινούν εδώ τη συζήτηση, με ανεργία νέων στο 60% και χωρίς καμία πρόνοια για κατοικία, σίτιση, περίθαλψη (που συνιστούν το ανθρωπιστικό δεδομένο του ΟΗΕ); Πώς διανοούνται να ξεκινούν συζήτηση για τετραγωνικά μέτρα ή στρέμματα και όχι αντικειμενική αξία ακινήτων, που σημειωτέον υπερφορολογούνται στη μεταβίβαση.

Υποτιμούν τη νοημοσύνη μας όταν ξεκινούν από μηδενική βάση αφορολόγητου και όχι από την στοιχειώδη έστω των 100.000 ευρώ κατ’ άτομο. Η διαστροφή έχει τα όριά της, αντί κινήτρων για κατασκευή επί των οικοπέδων θα εισπράξουν από το οικόπεδο που δεν δίνει τίποτα στον πολίτη. Αντί να επιδοτήσουν την καλλιεργούμενη γη, όπως κάνει η Ε.Ε., θα φορολογήσουν το εργαλείο του αγρότη. Υπάρχει πεδίο δόξης, αλλά άβουλοι και μικροί, πού να συζητήσουν για θεσμοθέτηση ισονομίας στην κατασκευή σ’ όλη την επικράτεια για να σταματήσει η αθλιότητα της αντιπαροχής και της γεωγραφικής ανισότητας συντελεστή δόμησης, ιδίως μεταξύ πόλεων και υπαίθρου.

Φίλτατοι Βουλευτές, βρείτε ανάστημα, η Νέα Δημοκρατία κουβαλάει το φορτίο των εθνικών και κοινωνικών σταθερών του Ελληνισμού. Αν δεν το αντέχετε, φύγετε. Φορολογήστε τον πλούτο, δώστε πλαίσιο δημιουργίας αγαθών και στήστε το κοινωνικό κράτος που η φτωχή Ελλάδα απέκτησε και γκρεμίζεται συθέμελα. Η ελευθερία και η εστία (όχι ο πλούτος) των Ελλήνων είναι ιερά θεμέλια, σεβαστείτε τα. Η ιδεολογία αυτής της παράταξης είναι το αίμα και το μεδούλι του Ελληνισμού, κανείς δεν δικαιούται να τα πάρει.

«Θεέ της Ελλάδος. Σκέπε, φρούρει, φύλαττε, αλλά και συ πολίτη «"χείρα κίνει"».

Κωνσταντίνος Κιλτίδης

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" πριν ένα χρόνο (20/09/2013), θα επανέλθω στο θέμα.

2 σχόλια :

  1. Γράφει ο Κωνσταντίνος Κιλτίδης: Από τα λάθη στο έγκλημα και από το έγκλημα στην προδοσία. Μετά από την μακροβιότερη ειρηνική και δημιουργική περίοδο, από υπάρξεως Ελληνισμού, λάθη και παραλείψεις 20ετίας οδήγησαν στο έγκλημα της «αναγκαστικής σωτηρίας» από την Τρόϊκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εσύ που ήσουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και διαλόγου...!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...