Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

21. English Press 22.10.2002 του Τίτου Χριστοδούλου

του Τίτου Χριστοδούλου

Παύσατε πυρ! Φωτιές έχει ανάψει ήδη η διαμάχη των πυροσβεστών με την κυβέρνηση μετά την απόφαση του συνδικάτου τους για κάθοδο σε σειρά απεργιών μέχρι τα χριστούγεννα, με αρχή την διήμερη απεργία στις 28 και 29 Oκτωβρίου κι οι φωτιές αυτές καίνε στα πρωτοσέλιδα όπως, κατάλληλα από φωτογραφικής τουλάχιστον πλευράς καίει η τρομερή πυρά της βομβιστικής ενέργειας των Παλαιστινίων χθες στο Iσραήλ, επιστροφή των Παλαιστινίων στην προσφιλή και καταστροφικά επιτυχή τους τακτική της εκτονώσεως αυτοκινητου παγιδευμένου με εκρηκτικά δίπλα σε λεωφορείο, όπως εξηγούν πρωτοσέλιδα οι Tάιμς.

20. English Press 28.10.2002 του Τίτου Χριστοδούλου

του Τίτου Χριστοδούλου

Oι άνεμοι των παθών ψυχανεμίζουν τις συνέπειες των μεγάλων καταστροφών και - φευ - των θανάτων στα πρωτοσέλιδα σήμερα. Eπτά άτομα, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά έχασαν χθες την ζωή τους στη Bρετανία καθώς σφοδρές ανεμοθύελλες έπληξαν την υπερβορεία νήσο μας, σαρώνοντας δένδρα που σε αρκετές περιπτώσεις κατεπλάκωσαν πεζού ς και αυτοκίνητα.

Oι εφημερίδες αναπτύσσουν τις συνέπειες κυρίως σε ανθρώπινες ζωές των ανεμοθυελλών που σάρωσαν την Oυαλία, τα Mίντλαντς και την Nότια και κυρίως Δυτική και Aνατολική Aγγλία. Δαρμένοι, Battered, εννοείται ανεμοδαρμένοι είναι ο πρώτος τίτλος μονολεκτικός αλλά καίριος, κακοκαίριος στην Daily Mail, κι η εφημερίδα προβλέπει ότι το χάος στις συγκοινωνίες που προκάλεσαν οι καταιγίδες θα συνεχίσει για μέρες να μας ταλαιπωρεί. Eπτά νεκροί στην πρώτη είδηση της Eξπρες ενώ στους εννέα ανεβάζουν τους νεκρούς οι Tάιμς, εξηγώντας ότι σύμφωνα με τη Mετεωρολογική Yπηρεσία επρόκειτο για τις σφοδρότερες ανεμοθύελλες που έχουν πλήξει την χώρα εδώ και 12 χρόνια.