Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΥΓΡΟ. του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη


Δεν θυμάμαι ποιος πολιτικός του 19ου αιώνα ήταν, ίσως ο Δεληγιάννης ή μήπως ο Δεληγιώργης; Πάντως, όταν τον ρωτούσαν «ποιο είναι το πολιτικό σας πρόγραμμα;», απαντούσε «το αντίθετο των αντιπάλων». Απλά πράγματα, ο Αλέξης σήμερα στην Εκθεση θα χαϊδέψει πολλά αυτιά, πολλά ένστικτα. 

Από τα υψηλά του λαού που υποφέρει έως τα χαμηλά ένστικτα μερικών παλαβών αριστεριστών, που συχνάζουν στην Κουμουνδούρου. Θα προτείνει κατάργηση και μείωση φόρων, κατάργηση νομοσχεδίων, ξανάνοιγμα της ΕΡΤ και θα ρίξει και δυο-τρεις ασκήσεις επί χάρτου για το πώς θα βρει τα ισοδύναμα, φορολογώντας τους «μπουρζουάδες», σκοτώνοντας τον δράκο της φοροδιαφυγής και άλλα ζούδια, ως άλλος Αϊ-Γιώργης. Εχει δε ξεκινήσει κρυφίως εντατικά μαθήματα ιππασίας, διότι ως γνωστόν ο Αϊ-Γιώργης είναι καβαλάρης. Κανονικός, όχι σε ψευδοεντούρο.

Δεν ξέρω αν θα εξαγγείλει αυτό που ήδη διάφοροι όψιμοι και μη συριζαίοι συνδικαλιστές διακινούν για κατάργηση των ΜΑΤ και των χημικών. Θα αντικατασταθούν από Χάρε Κρίσνα, που θα πλησιάζουν τις διαδηλώσεις με τα βυσσινί ράσα τους και θα ραίνουν το «μαύρο μπλοκ» των Εξαρχείων με γιασεμιά, γαρδένιες και λουκουμόσκονη. Υστερα θα κάνουν «οοοοοομ» και θα καίνε αρωματικά βοτάνια και προυσαλίδικο μπάφο ώσπου να κατευναστεί η συντροφική επιθετικότητα. Αντί δε για κιγκλιδώματα, που θα εμποδίζουν τους διαδηλωτές να μπουν στη Βουλή, θα έχουν στο περιστύλιο μπουφέ και λεμονάδες. Θα σερβίρει ο Διαμαντόπουλος.

Να οι κατοσταριές χιλιάδες προσλήψεις, κιμπάρικες αυξήσεις σε μισθούς, αφορολόγητα, επαναπροσλήψεις απολυμένων. Η Ελλάς στη Μηχανή του Χρόνου, ντουγρού για το 2004, τότε που δέναμε τα σκυλιά με δανεικά λουκάνικα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο γερά μπολιασμένος από βαθύ ΠΑΣΟΚ, με τέτοια πολιτική απάτη θα κάνει το «λεφτά υπάρχουν» να μοιάζει με απλή φάρσα σε βάρος του απελπισμένου πόπολου.

Με λίγα λόγια, θα υποσχεθεί πράγματα που θέλουν δύο Προϋπολογισμούς, διότι ένας δεν θα φτάνει, εξαγγέλλοντας παράλληλα δραστικές μειώσεις φόρων, λέγοντας ότι αυτά που θα λείψουν θα τα πάρει από τους «φραγκάτους». Λέει δηλαδή στον λαό ότι υπάρχουν κάποιοι παλιομπουρζουάδες, που αυτοί έχουν τα λεφτά, τα οποία είναι στοίβα, ντράγκα ντρούγκα τα πεντακοσάευρα, και φορολογώντας τα θα κάνει κοινωνική πολιτική, προσλαμβάνοντας και επαναπροσλαμβάνοντας και δίνοντας αυξήσεις.

Παράλληλα, ο Αλέξης, τώρα που θα πάρει και το «λόοουερ» στα αγγλικούλια, θα πάει στην Εσπερία, θα σμίξει τα φρύδια, και αντλώντας νοερά δύναμη από τον τάφο της Κόκκινης Ρόζας, θα πει στους δανειστές ότι τέρμα τα δίευρα κι αυτά που ξέρανε να τα ξεχάσουν. Κι ύστερα θα χυμήξει η Γαϊτάνη, με το ξυρισμένο σαν Αρβανίτης οπλαρχηγός πλαϊνό της κάρας της, θα χουγιάξει τη Μέρκελ και αυτή θα πάει προς νερού της στην καγκελαρία. Κάπως έτσι θα μας «κουρέψουν» το χρέος και θα του κάνουν καρφάκια με τζελ.

Θα ήθελα πολύ να ήταν έτσι, να πειθόμουν κι εγώ, να πήγαινα να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, αφού θα φάμε με χρυσά ή, έστω, ασημένια κουτάλια.

Ξέρω όμως ότι οι μπουρζουάδες με τα πολλά λεφτά είναι μια φαντασίωση. Είναι πολύ λίγοι πια και, όσο και να τους φορολογούσαμε, δεν φτάνουν. Στέγνωσαν από την κρίση, πλην ελαχίστων, που πάλι δεν φτάνουν, όσο κι αν φορολογηθούν, για τα μεγαλεπήβολα συριζαίικα σχέδια. Στην πραγματικότητα ο Τσίπρας υπόσχεται πολύ περισσότερες δαπάνες με ταυτόχρονα πολύ λιγότερα έσοδα.

Οση κατάνυξη κι αν νιώθει μετά το Αγιον Ορος ως νεοφώτιστος, δεν θα μπορέσει να κάνει με τα πενηντάευρα ό,τι ο Χριστός με τα καρβέλια και τα ψάρια. Θα μείνει νηστικός ο «γάμος».

Εκτός αν έχει υπόψη του μια άλλη μέθοδο από τα βάθη της Αφρικής. Προ ετών είχα παρακολουθήσει στην Ευελπίδων μια από αυτές τις υποθέσεις, που λες ότι τις σκαρφίστηκαν οι Monty Pythons, μόνο που αυτή ήταν πέρα για πέρα αληθινή κι επιβεβαίωνε πως η ευπιστία των ανθρώπων, με κίνητρο την απληστία, δεν έχει όρια. Κάτι πονηρά αραπάκια από τη Νιγηρία είχαν στήσει μια απλή «μηχανή» με σπαρταριστή αλλά ζόρικη εξέλιξη.

Είχαν παραμυθιάσει κάτι Γύφτους, αδέρφια μας, ότι έχουν ένα μαγικό υγρό, που άμα βάλεις σε έναν κουβά ένα πενηντάευρο και του ρίξεις το υγρό και σκεπάσεις τον κουβά μ' ένα πανί, έπειτα από λίγο γίνονται 10 τα πενηντάευρα! Κάνανε και μια επίδειξη στα γυφτόπουλα για να χάψουν σαν χάπατα το παπατζιλίκι, όπου με κάποια μαϊμουδιά «αβγάτισε» τάχα το χαρτονόμισμα, δεκαπλασιάστηκε. Τους ψήσανε λοιπόν και οι άπληστοι Γύφτοι βάλανε στον κουβά για τα «μάγια» 10.000, 20.000 ευρώ, δεν θυμάμαι, βγαλμένα από το πλανόδιο εμπόριο, με κόπο είναι η αλήθεια. Οι Νιγηριανοί, πάλι τεχνηέντως, βουτήξανε τα ευρώπουλα και την κοπανήσανε και οι Γύφτοι μείνανε με τον κουβά και το... μαγικό υγρό! Μετά το πρώτο σοκ, βγήκε όλη η φάρα παγανιά και κάπου πετύχανε έναν από τους μαυρούληδες «μάγους». Απήχθη και έφαγε το ξύλο της αρκούδας μέσα στην καρότσα του φορτηγού, για να τους πει πού είναι οι συνεργοί του και τα λεφτά.

Δέρνοντάς τον φτάσανε ως την Τρίπολη! Παρακολούθησα την επεισοδιακή προσαγωγή των συλληφθέντων απαγωγέων, με το πολύχρωμο πλήθος των συγγενών να αλαλάζει, ενώ συνάδελφος, δακρύων και διπλωμένος από τα γέλια, μας αφηγείτο το κόλπο. Ετσι τελειώνουν τα «μαγικά», Αλέξη μου, στην καρότσα...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και διαλόγου...!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...