Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΔΑΚΟΓΛΟΥ, ο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ των ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΩΝ ΔΟΞΑΣΙΩΝ της Νατάσας Γεωργανάκη


Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΔΑΚΟΓΛΟΥ "έφυγε" από την ζωή τα χαράματα της 4ης Ιανουαρίου 2016, ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του έργου, καταστώντας την χώρα φτωχότερη πνευματικά....!

Ο ερευνητής και συγγραφέας των Πυθαγόρειων Δοξασιών, Ιπποκράτης Δάκογλου, ήταν διπλωματούχος πολιτικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ελλάδος , ομότιμο μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και μέλος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας.

Έχει αποκαλύψει πολλές άγνωστες μέχρι πρότινος Πυθαγόρειες Κοσμολογικές αλήθειες, οι οποίες έχουν επιβεβαιωθεί πλήρως και απολύτως, όπως είναι ο Μαθηματικός νόμος των αποστάσεων των πλανητών του πυθαγόρειου Φιλολάου και ο οποίος έχει επαληθευθεί από τις θέσεις των πρόσφατα ανακαλυφθέντων νέων πλανητών. (Ο νόμος των αποστάσεων είχε γνωστοποιηθεί στην ΝΑΣΑ και την ΕΣΑ από το 1991 και συνέβαλε τα μέγιστα στην αναζήτηση των νέων πλανητών)

Οι δημοσιεύσεις του κοσμούν πάρα πολλά έγκριτα περιοδικά και έτυχαν της προσοχής της παγκόσμιας κοινότητας Κοσμολογικής ενασχόλησης. Πάμπολλες είναι οι συμμετοχές του, με διαλέξεις κι ανακοινώσεις σε Παγκόσμια συνέδρια, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Είμαι πεπεισμένη ότι θα είχατε πολλά να κερδίσετε, από την μελέτη του έργου του, που περιλαμβάνει τις κάτωθι μελέτες:

- Με τίτλο: "Ο μυστικός κώδικας του Πυθαγόρα και η αποκρυπτογράφηση της διδασκαλίας του" και σε τέσσερις τόμους, ο αναγνώστης θα έχει την ευκαιρία να ρθει σε επαφή με τον αναζητούμενο «Μυστικό Κώδικα» και την αποκρυπτογράφηση των «Πυθαγορείων Ακουσμάτων» που αποτελούσαν τους τίτλους των μαθημάτων της Πυθαγορείου διδασκαλίας. Μέσα από τα κείμενα του βιβλίου και με οδηγό τον Ιπποκράτη Δάκογλου, ο Πυθαγόρας μας αποκαλύπτει άγνωστες εργασίες απόλυτα τεκμηριωμένες που άπτονται όλων των μέχρι σήμερα γνωστών επιστημών και πέραν των ορίων γνώσης και πληροφόρησης της σημερινής επιστήμης.

- Με το έργο του, στον τόμο "Η Πυθαγόρεια Αριθμοσοφία υπό το πρίσμα των νεώτερων αποκαλύψεων" ο Ιπποκράτης Δάκογλου, επιχειρεί να μας βοηθήσει να βάλουμε στο μυαλό μας τα πράγματα με την σωστή τους σειρά και, γιατί όχι, να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και πιο πέρα από την απλή ανάγνωσή τους.

- Εδώ 


θα βρεις την "Πυθαγόρεια Αρμονία των Ουράνιων Σφαιρών".

- Ο Πυθαγόρας μυήθηκε στις δοξασίες του Ορφέως και τις μετέτρεψε από αφηρημένη φιλοσοφία στο επιστητό, στις θετικές επιστήμες και έτσι με ανάλογα σχέδια τις δίδασκε στους μαθητές του. Αυτή τη μετατροπή που έκανε ο Πυθαγόρας επιχειρεί να επαναλάβει εκ νέου στο έργο του με τίτλο: «Πυθαγόρεια προσαρμογή της Ορφικής κοσμολογίας στις Θετικές επιστήμες (Αιθήρ -χρόνος - γέννηση - ζωή - θάνατος της ύλης - μελανές οπές)». ο συγγραφεύς των Πυθαγορείων, Ιπποκράτης Δάκογλου.

- Η εικασία του Goldbach εξακολουθεί να παραμένει από το 1742 ένα ανοικτό πρόβλημα. Το πρόβλημα "βασανίζει τα μυαλά του πλανήτη για πάνω από 2,5 αιώνες". Το τι θα γίνει στον κόσμο με την πολυπόθητη ανακάλυψη της αλήθειας γύρω από την εικασία αυτή δεν ξέρουμε. Πάντως το όνομα του μαθηματικού, που θα καταφέρει να δώσει την απάντηση στην εικασία του Goldbach θα γραφτεί σίγουρα με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Μαθηματικής Επιστήμης" κι ο Ιπποκράτης Δάκογλου με την δίγλωσση έκδοση (Ελληνικά κι Αγγλικά) του τόμου με τίτλο: "Μαθηματική Απόδειξη και γενίκευση των εικασιών του Christian Goldbach", επιχειρεί να προσθέσει την δική του συμβολή στη λύση του.

- Ένα μήνα ακριβώς πριν από τον θάνατό του (αρχές Δεκεμβρίου του 2015) ο Ιπποκράτης Δάκογλου, είδε στις προθήκες των βιβλιοπωλείων το τελευταίο του έργο, με τίτλο "Δίδυμοι Πρώτοι Αριθμοί, Μαθηματικοί νόμοι παραγωγής Δίδυμων πρώτων Αριθμών", ένα έργο που συνέγραψε, επιμελήθηκε αλλά και δακτυλογράφησε ο ίδιος προσωπικά παρ΄όλο το προχωρημένο της ηλικίας του... (102 ετών)...!!! 

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στις 15.30 της Πέμπτης 7 Ιανουαρίου 2016, από τον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης του Χολαργού (5η στάση Χολαργού). Με θλίψη αποχαιρετούμε τον μεγάλο δάσκαλο κι ευχόμαστε να συναντηθούν με το έργο του οι πιο αγαπημένοι μας...!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και διαλόγου...!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...