Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΟ "Αρόδο" ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ, ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ... του Κωνσταντίνου Κιλτίδη


Η χώρα το 2010 βρέθηκε σε κατάσταση «αρόδο», όπως λένε οι ναυτικοί, δηλαδή ούτε λιμάνι να πιάσει, ούτε να μπορεί να ταξιδέψει. Χρειαζόταν επειγόντως επιδιόρθωση για να μπορέσει ένα από τα δύο να κάνει. Δυστυχώς αντί για αντικατάσταση φθαρμένων εξαρτημάτων και ανακαίνιση παλαιών, πάντα μεταφορικώς, οι πολιτικοί και οι κυβερνήσεις για πέντε χρόνια έβαζαν σκουριά για να σκεπάσουν τις καταστροφές.

Η σαπίλα προχώρησε, οι καπετάνιοι της πολιτικής διαγκωνιζόταν ποιος θα κυβερνήσει το σκάφος που σάπιζε, μένοντας στάσιμο έξω από το λιμάνι. Ο μέσος πολίτης καλείται σήμερα να αντιληφθεί, ότι αν επειγόντως δεν ενωθούν οι όποιες δυνάμεις απέμειναν και δεν γίνουν τα απαραίτητα για να βρει πρώτα λιμάνι το σκάφος της χώρας, δεν θα ταξιδέψει ποτέ. Οι τριγμοί ακούγονται , η χώρα βυθίζεται.

Επαναφορά με ομοψυχία ειλικρινή των γνήσιων υλικών που έχουν φθαρεί, ήθος και νόμοι. Να επανέλθει η ηθική της πολιτικής, των πεποιθήσεων και της ευθύνης. Να λέγεται αυτό που πιστεύουν οι πολιτικοί και τα κόμματα και να εφαρμόζουν αυτό που έχουν καταθέσει ενώπιον των πολιτών. Αυτό είναι το περιεχόμενο της πολιτικής ηθικής και όχι ο λαϊκισμός της ηθικολογίας. 

Να πετάξουμε την σκουριά του ψεύδους και της εξαπάτησης εν ονόματι της κατάκτησης της εξουσίας. Ας το καταλάβουν, ότι πριν από την βύθιση θα τιμωρηθούν οι καπετάνιοι του ψεύδους. Δεν έχει νόημα, είναι τραγικά μάταιο επί έξη χρόνια, από το 2008 το καλοκαίρι, να θέλουν κάποιοι πολιτικοί την εξουσία σε μια χώρα που καταστρέφεται. Θα διαμοιράσουν τα ιμάτια , τα κουρέλια ενός φτωχοποιημένου λαού; 

Γιατί τόσο ψέμα και από νεοεμφανιζόμενους στην πολιτική; Ζήσαμε την ακύρωση των προσδοκιών στην κεντροδεξιά από λαθρεπιβάτες των ιδεών μας. Φοβικοί ή ιδιοτελείς τραυμάτισαν την παράταξή μας και την Πατρίδα. Η παράταξη της δημιουργίας και της παραγωγής οδήγησε τη χώρα στο «σημειωτόν». Η αριστερά δεν μπορεί από την φύση της να ανατάξει την οικονομική δυσπραγία και χωρίς αναθέρμανση πλούτος δεν παράγεται. Είναι αδήριτη ανάγκη να προκύψει στο και πέντε συνθετική πολιτική πραγματικότητα σωτηρίας. 

Το όποιο μέλλον φωνάζει να σπάσουμε τα δεσμά, να αποτινάξουμε την δηλητηριώδη σκουριά. Είναι η ώρα της ποιοτικής μετατροπής, της προσαρμογής στη νέα πραγματικότητα με στάση αυτοθυσίας για να σωθεί το σκάφος της χώρας. Δεν χωρούν πλέον ψέματα και υποσχέσεις, όσοι ζωντανοί. Έχουμε επίγνωση ότι από το 1827 λειτουργούμε υπό επιρροή, όχι όμως στην κατάντια της υποτέλειας. Να ξαναγίνουμε κράτος κανονικό με πολίτες και νόμους και όχι με σκιές ανθρώπων που ζουν με ψευδαισθήσεις. Γι αυτό ας ακουσθεί το πρόσταγμα του προφήτη του Ελληνισμού σε πολιτικούς και πολίτες πριν τη βύθιση της χώρας… «Ξυπνήστε, τα ψέματα καταθάπτουν τους λαούς!».

Πρώτη δημοσίευση από την εφημ. Kontra News Κυριακή 25/10/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και διαλόγου...!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...