Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ...! του Κωνσταντίνου Κιλτίδη


Δυστυχώς πτωχεύσαμε καθολικά (οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά). Αυτό δεν σημαίνει και διαγραφή του παρελθόντος, ούτε την ακύρωση των επιστημών της λογικής, κοινωνιολογίας και νομικής. 

Με θλίψη παρακολουθώ τον κατήφορο και τον εκμηδενισμό της πολιτικής. Ήδη βρισκόμαστε μέσα στη σφαίρα του παραλόγου, της κοινωνικής διαστροφής και νομικής σοφιστείας. Αναζητούνται ψήγματα πολιτικής σε θεμελιώδη ζητήματα δημοκρατίας και εθνικής ανεξαρτησίας. Ξαφνικά ενοχοποιούνται οι εκλογές σε δημοκρατικό πολίτευμα και κυβερνά κάποια τρόϊκα. «Χωρίς όνειδος την ιστορία λεκιάζουν», διαπιστώνει με θλίψη η ποιήτρια Φωτεινή Φωτιάδου από την προσφυγομάνα Θεσσαλονίκη. 

Ακούγονται και γράφονται εκτός λόγου και γνώσης απόψεις περί της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Θυμίζω ότι ο συνταγματικός νομοθέτης του 1975 θέσπισε παρέμβαση του ΠτΔ σε διαπίστωση δυσαρμονίας εκλογικού σώματος και κυβέρνησης. Όπως και εκλογή ΠτΔ στην τρίτη ψηφοφορία με 180 βουλευτές, διευκολύνοντας ακόμη περισσότερο τη δυνατότητα πρόκλησης εκλογών . Η παρέμβαση του ΠτΔ , που θα ήταν αυτονόητη μετά τις ευρωεκλογές, καταργήθηκε το 1985 από το ΠΑΣΟΚ του Α. Παπανδρέου. Πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και κυβερνούν το δεύτερο και τέταρτο κόμμα. Αυτό και αν δεν είναι δυσαρμονία.