Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΙΑΣΤΗΚΕ (και πάλι) ΣΤΑ... ΠΡΑΣΣΑ. του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη


Όσο η «βαριά» δημοσιογραφία ασχολείται με το αν ο Αλέξης έλυσε το θέμα του Filioque με το Βατικανό ή αν o Σκουρλέτης βρήκε λύτρωση από τον άγιο Ποντίφικα για την μπόχα των ιδεών του, που του δίνουν αυτή τη μονίμως ξινισμένη έκφραση, συμβαίνουν άλλα, σοβαρά πράγματα.

Το καρντάσι μας, ο Ερντογάν, πάλι πιάστηκε με την κάννη του πιστολιού να καπνίζει πάνω απ’ το πτώμα - κι αυτή τη φορά επίσης αλά τούρκα, άτσαλα. Μερικές δεκάδες κοστουμάτοι, χαλαροί και χαμογελαστοί «όμηροι» διπλωμάτες του, που κρατούσε τάχα το ISIS, επέστρεψαν σώοι κι αβλαβείς. Ολοι οι άλλοι όμηροι πυροβολούνται στον αυχένα, αποκεφαλίζονται, διαμελίζονται, θάβονται ζωντανοί. Όλοι, εκτός από τα μεμέτια.

Αυτά επιστρέφουν ντυμένα για δεξίωση, με μανικετόκουμπα, γραβάτα με φαρδύ κόμπο, με τις φαμίλιες τους απείραχτες, για να κάνει φιέστα ο Νταβούτογλου. Ακόμη κι ο τελευταίος redneck, που φτιάχνει τους καφέδες στη CIA ή στην DIA, αισθάνεται την όσφρησή του να κατακλύζεται από την αποφορά του ψοφιμιού και την απάτη να κραυγάζει σαν τη Ζωίτσα στα κάγκελα της ΕΡΤ. Οι Ισραηλινοί θα ήταν ανάσκελα από τα γέλια, αν το πράγμα δεν ήταν τόσο σοβαρό και δεν τους αφορούσε.