Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014

ΕΛΛΗΝΑ, ΜΑΓΚΑ, ΣΕΡΝΙΚΕ...! του Βασίλη Κεσσάριου


Μεγάλη επέτειος η σημερινή! 

Οι τουρκομόγγολοι σκοτώσανε στο ξύλο έναν ανήμπορο Έλληνα και έναν μάγκα που πήγε να κατεβάσει την τουρκική σημαία επειδή έτσι το ένιωθε. Εδώ είμαστε και τα θυμόμαστε όλα καθίκια. 

Έιμαστε Έλληνες, μάγκες και ωραίοι! 

Σας τα κρατάμε και θα σας ξεσκίσουμε. Κανείς δεν βάζει χέρι στην Πατρίδα. Αγαπάμε την χώρα που μας αγαπάει. Για το κράτος χεστήκαμε. Εδώ περνάμε καλά και εδώ γελάμε και αγαπάμε και αγαπιόμαστε. 

ΜΗΝ ΠΝΙΓΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΙΓΙΑΛΟ. του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη


Μερικοί θεωρούν ιερή πολιτική υποχρέωσή τους να υποστηρίζουν a priori οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση. Κατανοώ ότι στη σύγχρονη οικονομία τα σκουριασμένα γρανάζια μπορούν κινηθούν, να παραχθεί πλούτος και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας μόνο αν μπει στο «παιχνίδι» το ιδιωτικό επιχειρηματικό δαιμόνιο που επιδιώκει κέρδη, επέκταση. 

Αυτό όμως δεν ισχύει παντού και για τα πάντα. Ο κόσμος γύρω μας, της φύσης συμπεριλαμβανομένης, ή μάλλον κυρίως αυτής, δεν είναι λάφυρο, ούτε αγελάδα για άρμεγμα μέχρι να βγάλει αίμα αντί για γάλα. Υπάρχουν και πράγματα που, αν τα παραζορίσεις, θα χαλάσουνε, η εκμετάλλευσή τους με μεγαλύτερη ένταση μπορεί να καταλήξει στην καταστροφή τους.