Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΓΕΛΩΣ...! του Τίτου Χριστοδούλου

Προϋπόθεση του ανθρώπινου γέλιου είναι, πάνω από όλα, η αυτοσυνειδησία και αναγνώριση της κατάστασής μας... Δικαίωμα και αλήθεια στην σάτιρα δίνει το δάκρυ... Κι η δια του αυτοσαρκασμού συμμετοχή στην διακωμωδούμενη «ανθρώπινη κατάσταση», που ο σαρκασμός οικτίρει και δια του γέλωτος θρηνεί. Finita é la Comedia. Incipit tragoedia. Eκεί, στο γέλιο της παραιτημένης απαξίας, ριζώνει η αλήθεια της τραγωδίας μας. 


Το «αστείο» τότε ομοιάζει σε τούτο με τον «έρωτα» . Είναι μια εξαιρετικά ραφιναρισμένη δραστηριότητα, ο άνθρωπος στο καλύτερο της κοινωνικής του συμπεριφοράς, για να εξυπηρετηθεί μια ωμή ζωϊκή ανάγκη. Πόσες εκφάνσεις του ανώτερου πολιτισμού μας, λογοτεχνία, ζωγραφική, μουσική, θέατρο, το ίδιο το αστείο στις πιο επιδεικτικά «λεπτές» μορφές του, σκοπό έχουν να εξυπηρετήσυν την ανάγκη του έρωτα, ανάγκη κατώτερη ανατομικά, που ο φιλόσοφος αυτοκράτωρ, ο Μάρκος Αυρήλιος, ώρισε ότι ικανοποιείται με την «εντερίου παράτριψιν και, μετά τινος σπασμού, μυξαρίου έκκρισιν». Και θα έλειπαν, δεν θα είχαν καν λόγο υπάρξεως, αν πολλαπλασιαζόμασταν σαν τα φυτά δι’ επικονιάσεως; (Είναι πιτυρίδα αυτό ή μπερμπαντεύεις πάλι, πονηρούλη;)

97. ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ; του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη


Ο ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, πέραν των θέσεων του για κατάργηση της FRONTEX, "ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας" αντί για κέντρα κράτησης των παρανόμων μεταναστών, "άδειες παραμονής ενός έτους για αναζήτηση εργασίας" (ώστε να μετακομίσει όλο το Πακιστάν στην Ελλάδα), που συνοψίζονται στο "μπάτε σκύλοι αλέστε", μονίμως λειτουργεί και ως ρουφιάνος σε βάρος της χώρας μας στα ευρωπαϊκά και άλλα διεθνή όργανα. 

Θυμίζω πως ο ρουφιάνος δεν είναι απλά ο καταδότης. Συχνά καταδίδει ψεύδη, κατασκευάζει κατηγορίες κατά αθώων με ιδιοτελή κίνητρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα υιοθετεί και προπαγανδίζει οποιαδήποτε καταγγελία σε βάρος της ελληνικών Σωμάτων Ασφαλείας, των Ενοπλων Δυνάμεων, της Πατρίδας μας εν γένει, ενημερώνει τους ξένους κι επιδιώκει τον διασυρμό και την διεθνή καταδίκη της Ελλάδας. 

ΚΥΠΡΟΣ, ΠΕΦΤΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΜΑΚΡΟΥ - LONG WAY DOWN του Τίτου Χριστοδούλου

Γράφει ο Τίτος Χριστοδούλου:

Tραγωδήθηκε, λοιπόν, χθες ο ωδικός χάρτης των Συνομιλιών λύσης, μα τι λύσης, κατά-λυσης του Κυπριακού. Δεν ειπώθηκαν πολλά από τα κρισιμότερα, εισηγήθηκαν από τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ. Κι ούτε,βέβαια, ποιος και για ποιο ‘σκοπό’, παίζει τον σκοπό του χορού: calls the tunes, στην γλώσσα του. Ένοχες σιωπές, κι όχι μόνον από τον Πρόεδρο, αλλά κι από τους συντονισμένους δημοσιογράφους που, περιορισμένοι στην ατζέντα, άφησαν ανέγγιχτα τα κρισιμότερα.Η κρίση, ως στοχασμός, εξ επαγγέλματος σ’ αυτόν τον τόπο, αφήνοντας ανέγγιχτο και εκτός στόχου, άστοχο, εκτός σκέψεως και διασκέψεως το πλέον κρίσιμο.