Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

93. Ο...ΜΕΓΑΣ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ, ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ & Ο ΚΆΡΑΣ του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη


Στην Ελλάδα δεν ανακυκλώνονται μόνο το χαρτί, το γυαλί, το αλουμίνιο και οι αριστεροί. Τα τρία πρώτα είναι γνωστό. Οι τελευταίοι, πάσης αποχρώσεως και αιρέσεως, από εμπρηστές γίνονται πυροσβέστες, θεραπαινίδες του συστήματος. Τελικά όμως ανακυκλώνονται και οι μνημονιακοί πασόκοι. 

Ο Οδυσσέας Βουδούρης ψήφισε το Μνημόνιο και διάφορα άλλα. Τώρα, αεροπλανικώς, φιγουράρει ως αυτοδιοικητικός υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ/Βίλα Αμαλία/J.P. Morgan, αγωνιζόμενος κατά των «διεθνών τοκογλύφων» και της Μέρκελ, μαζί με τη Ρένα του Άκη, για την οποία θα έχουμε ειδικό αφιέρωμα, και τους αριστερούς εκατομμυριούχους της ηγετικής ομάδας.

7. Ο ΚΑΤΑΓΩΓΙΚΑ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ του Αθανασίου Μιχαλόπουλου



Όποιοι συμπολίτες μας επιθυμούν να κατανοήσουν το πραγματικό νόημα του αρχαιοελληνικού βίου, ως μοναδικό καταγωγικό παράδειγμα ύψιστου κοινωνικού τρόπου ζωής, ας ακούσουν το λόγο του Χρήστου Γιανναρά που περικλείει θαυμαστά στοιχεία φιλοσοφικού κοινοτισμού περιγράφοντας την έννοια του κοινού βίου και τη μεταφυσική του σύνδεση με το όντως υπαρκτό. Τι είναι το όντως υπαρκτό;

Ο προκείμενος λόγος του Χρήστου Γιανναρά αποτελεί μια επιτομή της ελληνικής αντίληψης για την πολιτική, την τέχνη και τη φιλοσοφία ως ομόκεντρες κοσμοσφαίρες του ανθρώπινου βίου. Μέσα στον μεστό και περίτεχνο λόγο του συλλαμβάνεται η ελληνική μεταφυσική που διακατέχει τον κοινό τρόπο του βίου.