Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ του Κωνσταντίνου Κιλτίδη


Από τον Αύγουστο του 2008 άρχισε να «ομιλεί» η νέα πραγματικότητα για την Ελλάδα και τους Έλληνες, για την πολιτεία μας και την διεθνή θέση της. Αγνοήσαμε δεδομένα, κρατήσαμε φρούδες ελπίδες, διαιρεθήκαμε, καήκαμε πολλαπλώς και δυστυχώς υπνωτισθήκαμε από το δηλητήριο της «κρίσης». 

Ο πολιτικός κόσμος και οι εν γένει ηγήτορες δεν κατάλαβαν την εγκατάσταση μιας νέας πραγματικότητας. Οι στιγμές ήταν ιστορικές και η χώρα , μετά την φυγή Καραμανλή, αφέθηκε στα χέρια του Γ.Α.Π. και των κηπουρών του. Δυστυχώς και στην συνέχεια η εξουσία χρησιμοποιήθηκε ως λάφυρο μέχρι και σήμερα. 

Από το 2010 ήταν επιβεβλημένη η στράτευση όλων των πολιτικών και πνευματικών δυνάμεων της χώρας. Έγιναν τα πλέον ανόητα και οδηγηθήκαμε σε πολιτική διαστροφή. Σήμερα η χώρα έχει εισέλθει σε φαύλη και ανώμαλη περίοδο. 

Η Βαβυλωνία καταπλακώνει κάθε δυνατότητα συνεννόησης. Οι πτωχεύσαντες εναντίον όσων επιβιώνουν, οι νέοι που ξόδεψαν τις θυσίες των γονιών τους στο εξωτερικό, λαθρομετανάστες και άνεργοι σε ένα εκρηκτικό κοκτέιλ και τα μεγέθη δανεισμού δυσθεώρητα. Η Δεξιά ιδεολογικά συθέμελα γκρεμίζεται και η Αριστερά αναδεικνύεται σε δύναμη σωτηρίας σε διεθνές πεδίο απόλυτης οικονομοκρατίας. Γιατί ονομάζονται πατριώτες και πρεσβευτές της εθνικής ιδέας θεσιθήρες και καρεκλοκένταυροι, όπως και αριστεροί οι βολεμένοι του συστήματος. Αναζητούν οι κυβερνώντες τους 180, όταν γνωρίζουν ότι θα καταστήσουν την χώρα πυριτιδαποθήκη, ενώ μπορούν να κερδίσουν τις εκλογές αν βρουν την ιδεολογία τους . Απλώς χρειάζεται γενναιότητα και ανιδιοτέλεια. 

Χρειάζεται φυγή προς την δημιουργία με την ηθική του εμπρός. Ας δουν έστω και μετά από πέντε χρόνια την νέα πραγματικότητα. Η περιβόητη έξοδος από την κρίση δεν μπορεί να οδηγήσει στο 2009. Να ξαναγίνουμε κανονικό κράτος με σύγχρονες δομές, αλλά ανεξάρτητο κράτος. Να επιβιώσουν οι πολίτες , κανένας χωρίς περίθαλψη, κανένας άστεγος, κανένας πεινασμένος. Η λέξη μεταρρύθμιση να βρει το νόημά της με περιεχόμενο και καταλληλότητα . Να ισορροπήσουμε βρίσκοντας τον διαβόητο «πάτο» με ξεκάθαρους τραπεζικούς όρους, να αναθερμάνουμε την αγορά με έστω μικρές αυξήσεις μισθών και δευτερευόντως συντάξεων. 

Οι αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα να είναι οδηγοί δημιουργίας και παραγωγής και να αναταχθεί το έγκλημα που έγινε εις βάρος τους αναίτια. Να θεσπίσουμε φορολογικό σύστημα που να διασφαλίζει είσπραξη άμεσων και έμμεσων φόρων. Επιτέλους φορολόγηση του διαθεσίμου εισοδήματος. Έτσι θα γίνουν σύμμαχοι οι πολίτες των φοροεισπρακτικών δομών της πολιτείας. Δειγματοληπτικοί έλεγχοι και ανέκκλητες ποινές παραδειγματισμού. 

Ο Γεωργοδιατροφικός τομέας επιβάλλεται
να καταστεί υποδομή εθνικής επιβίωσης.
Είναι ιστορική πρόκληση να αναδιατάξουμε τις δυνάμεις μας και να διορθώσουμε λάθη του παρελθόντος. Ο Γεωργοδιατροφικός τομέας επιβάλλεται να καταστεί υποδομή εθνικής επιβίωσης. Πρέπει να σεβαστούμε την επικυριαρχία των Η.Π.Α. στην Μεσόγειο , αναπτύσσοντας με στρατηγική τις σχέσεις μας με Ρωσία και Κίνα. 

Για να είναι χειροπιαστή αυτή η προσδοκία ας σηκωθούν οι κυβερνώντες. Να γίνουν εκλογές συντεταγμένα και με συνεννόηση για τον ΠτΔ. Να στρατευθούν όλοι κατά τις επιλογές των πολιτών και να δουν τη νέα πραγματικότητα στον ελάχιστο κοινό τόπο που υπάρχει και φωνάζει από το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και διαλόγου...!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...