Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΒΕΡΓΑ!!! του Τίτου Χριστοδούλου

 Γράφει ο Τίτος Χριστοδούλου:

'' ...ετοιμάζονται να ειρωνευτούν τους είρωνες της πωλητικής οι τοίχοι των αναρχικών.

Τα δυό σου χέρια πήρανε τον Βέργα και με δείρανε... Εν τω μεταξύ, με ύφος Εσταυρωμένου, ο Δήμαρχος Ανήρ Πάφιος, διαμαρτύρεται ότι ζητούν την 'πολιτική εξόντωσή' του. Τόσα χρόνια από μέσα στην πολιτική, δεν μπορεί να δεχθεί ότι υπάρχει πραγματική δικαιοσύνη στον τόπο τούτο!

Ειρωνεία και πολιτική: εν τη ηλιθιότητι των άτσαλων δηλώσεών τους πιο κατάδηλοι γίνονται! 'Σαν καθαρός πολίτης δέχθηκα κι έκατσα κι απήντησα στις ερωτήσεις της αστυνομίας επί επτά ώρες', επαίρεται για το ...πολιτικό του ήθος ο αοριστολόγος Αριστολόγος δήμαρχος του Δήμου των Αρίστων.

Ως να μην επρόκειτο για ανάκριση στην οποία οδηγήθηκε υπό σύλληψη, δηλαδή δεν 'δέχθηκε να καθίσει', αλλά τον έκατσαν! Κι οι αντιφατικές του απαντήσεις στην οποία του έφεραν περαιτέρω διατάγματα κράτησης! Για παραίτηση κι ευθιξία του... εν τω δεσμωτηρίω δημάρχου, ούτε κουβέντα, βεβαίως!

Εάν εις Άδη καταβώ. Εξηγεί την Ειρωνεία στην πολιτική ο Φιλόσοφος: στην Κατάβαση, την εις Άδου Κάθοδο οι αλήθειες του τόπου. Όπως ο Ορφικός, στην αρχή της Φιλοσοφίας, μύθος. Όπου γυρνά ο Ορφέας να δει την Ευρυδίκη κι αυτή γίνεται καπνός.

Γυρνούμε, εν κοιλία του Άδη να δούμε την πραγματικότητα της πολιτικής.. Κι αυτή γίνεται αέρας και καπνός, της απάτης το τίποτα που πάντα ήταν, υπάρχοντας, σαν τον κλέπτη εν νυκτί, μονάχα αν δεν γυρέψεις να την δεις. Σαν την Ευρυδίκη. Σαν τον Ορφέα. Που τον σπάραξαν, εν τέλει, μη αντέχοντας οι θεές τον θρήνο του...


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και διαλόγου...!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...