Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΧΛΕΥΑΖΕΙ ΤΗ ΔΥΣΗ. του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη


Τα πράγματα χειροτερεύουν στη στάση της Τουρκίας αναφορικά με όσα συμβαίνουν στη μαρτυρική Συρία και στο βασίλειο του χάους που κάποτε λεγόταν Ιράκ. Οι πληροφορίες λένε ότι ο αληθινός χαλίφης επέτρεψε σε βαριά εξοπλισμένες δυνάμεις του ISIS, με τεθωρακισμένα και πυροβολικό, να περάσουν μέσα από το τουρκικό έδαφος για να ενισχύσουν την πολιορκία ενάντια στο Κομπάνι, όπου οι άμαχοι Κούρδοι, ηλικιωμένοι και γυναικόπαιδα, φεύγουν και μένουν οι άντρες για να πολεμήσουν. Οι κουρδικές περιοχές της Συρίας είναι μόνιμος στόχος των τουρκικών επιδιώξεων και των ισλαμοφασιστών συνεργών τους.

Πέρυσι, η Ταξιαρχία Αλ Νούσρα, ένα από τα ενεργούμενα του αιμοσταγούς νέου σουλτάνου, μάτωσε βαριά από τις δυνάμεις αυτοάμυνας των de facto αυτόνομων κουρδικών επαρχιών της Συρίας. Κομβόι τουρκικών ασθενοφόρων, υπό το άπλετο φως της μέρας, κουβαλούσαν νεκρούς και τραυματίες που είχαν χρηματοδοτηθεί από την Τουρκία, το Κατάρ και τη Σ. Αραβία, είχαν κατευθυνθεί προς το μέτωπο του πολέμου υπό τη στοργική προστασία των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών και, μέσω γραφείων - «φρουραρχείων» - κέντρων διερχομένων που λειτουργούν ως «γραφεία» σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας, χορηγούσαν στους εθελοντές -και γενναιόδωρα αμειβόμενους αποκεφαλιστές- 400 ευρώ για τα οδοιπορικά τους, εισιτήρια και καθοδήγηση.

Στα δε τουρκικά σύνορα με τη Συρία και το Ιράκ έχει δοθεί το «άρατε πύλας» για τους τζιχαντιστές. Για να το πω ευγενικά: Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, η Τζιαντάρμα (στρατοχωροφυλακή), η αστυνομία και σύμπαν το δοβλέτι του μπακαλόγατου που θέλει να γίνει πατισάχ προσφέρουν πάσα διευκόλυνση σε όσους «διψούν» για να σκοτώσουν «απίστους», να τους κομματιάσουν ή να τους θάψουν ζωντανούς, να βιάσουν ατιμώρητα κοριτσάκια εννέα χρόνων και να πληρώνονται και 150 δολάρια την ημέρα για το πλιάτσικο και τον φόνο. Not bad, όταν, έτσι και τα κακαρώσεις τρώγοντας κάνα αμερικανικό πύραυλο στο δόξα πατρί, εξασφαλίζεις, μέλια, σερμπέτια, ατζέμ πιλάφ, γεωμετρικά αυξανόμενες γκόμενες και μια καμήλα για τους πιο μερακλήδες στον Παράδεισο, που είναι απλός, έχει φυσικό κλιματισμό, δωρεάν γκουρμέ μάσα «α λα γιδοβοσκός» και δωρεάν γκόμενες.

Μερικοί δε βομβαρδισμοί, π.χ. από τους Αμερικανούς και τους Γάλλους, δεν φαίνεται να είχαν μεγάλη επιτυχία. Σαν κάποιο... πουλάκι να σφύριξε τι έρχεται στο κατσαπλιάδικο των κλεφτοκοτάδων και φονιάδων του ISIS. Θυμίζω ότι η Τουρκία έχει συμμετοχή σε όλους τους μηχανισμούς του ΝΑΤΟ. Μήπως, λοιπόν, αυτό το «πουλάκι», ο ρουφιάνος του ISIS μέσα στη στρατιωτική δομή του ΝΑΤΟ, μιλάει τουρκικά; Μήπως;

Ο Ερντογάν, όμως, δεν αρκείται στην κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή άμεση συνέργειά του στην εγκληματική δράση των ψυχοπαιδιών του στη Συρία και στο Ιράκ, με χρήμα, όπλα, διευκολύνσεις και προστασία.

Με το πουκάμισό του γεμάτο αίμα αθώων, με τις υπηρεσίες του, κατ’ εντολήν του, σφιχταγκαλιασμένες με τους τζιχαντιστές σφαγείς, βγαίνει και χλευάζει τη Δύση, ιδίως τις ΗΠΑ, μέσα στην ίδια την καρδιά της. 

Στις 22 Σεπτεμβρίου, ο Ερντογάν πήγε στη Νέα Υόρκη και μίλησε ενώπιον του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (Council of Foreign Relations), με συντονιστή στη συζήτηση που ακολούθησε τον Φαρίντ Ζακαρία του CNN. Μόνο που δεν δάκρυσε αναλύοντας την προσφορά της Τουρκίας στην ανθρωπότητα, και κυρίως στο 1.500.000 πρόσφυγες από το Ιράκ και τη Συρία που φιλοξενεί στο έδαφός της. Τι κι αν έβαλε το χεράκι του για τον βίαιο εκτοπισμό όλων τους;

Τι κι αν ο ισλαμικός στρατός κατοχής στην Κύπρο παραμένει εκεί, μια αληθινή απειλή για την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο, που εγκαθιδρύθηκε πάνω σε χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες, αγνοουμένους, 200.000 πρόσφυγες και σε μια συστηματική λεηλασία του ιδιωτικού και δημόσιου πλούτου των Κατεχομένων; 

Ο Ερντογάν, ο όχι και τόσο αφανής «χαλίφης» του ISIS, έδωσε ρεσιτάλ ηθοποιίας που έκανε τη θρυλική Τουρκάλα ηθοποιό Χιούλια να μοιάζει με ερασιτέχνισσα από μπουλούκι. Ο Τούρκος πρωθυπουργός περιέγραψε το πόσο πονάει και τον τελευταίο Γεζίντι, τον τελευταίο χριστιανό ή σιίτη.

Θυμίζω ότι αυτό που έγινε στον Πόντο, στο Αϊδίνιο, στην Αρμενία, στη Σμύρνη, αυτό που έγινε στη Σμύρνη, στην Κερύνεια, στη Μόρφου, στο Κουρδιστάν, αυτό που γίνεται σήμερα στη Συρία και στο Ιράκ είναι το ίδιο πράγμα: τζιχάντ. Σε λίγο και στην πόρτα μας, αν συνεχίσουμε να υπνώττουμε και να αγνοούμε ότι μοναδική λύση για τη Δύση είναι η εξόντωσή τους μέχρις ενός, σαν να πρόκειται για λυσσασμένες ύαινες, και η βαριά τιμωρία της Τουρκίας και του Κατάρ, που τους υποστηρίζουν.

Η δε Τουρκία θα πάψει να είναι επικίνδυνη για την παγκόσμια ασφάλεια μόνο όταν διαμελιστεί, όταν οι λαοί της αποκτήσουν αυτοδιάθεση και η εναπομείνασα Τουρκία αναγνωρίσει το γενοκτονικό μητρώο της, απολογούμενη. Σε λίγο πάντως ο φίλος μας, ο Ρετζέπ Ταγίπ, προτού φάει το υπερφίαλο κεφάλι του, θα θυμίζει στις ομιλίες του τη σπαραξικάρδια απολογία του φονιά, ο οποίος εξηγούσε δακρυσμένος στο Μεικτό Ορκωτό ότι σκότωσε τους γονείς του για να μπορέσει να πάει εκδρομή με το ορφανοτροφείο…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και διαλόγου...!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...