Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΞΕΧΑΣΕΙ... του Κωνσταντίνου Κιλτίδη

Συνέντευξη του Κωνσταντίνου Κιλτίδη:

Την ανάγκη επανίδρυσης της Ν.Δ., «αν όχι από τις στάχτες της, σίγουρα εν μέσω αποσυνθέσεως» τονίζει ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός Κώστας Κιλτίδης, σε συνέντευξή του στη «δημοκρατία». Χαρακτηρίζει τις εκλογές «εθνική ανάγκη πριν επέλθουν εσωτερικός διχασμός και πιθανή τραγωδία», ενώ ο ίδιος, όπως λέει, θα είναι παρών «μόνο σε προσκλητήριο επανίδρυσης και αγώνα, για παράταξη αρχών και αξιών, με συνέχεια και προοπτική».

Πώς είδατε την 79η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης και πώς κρίνετε τις επισκέψεις των προέδρων των κομμάτων;

Πάνω από 10 χρόνια, με ευθύνη τότε της Ν.Δ., ορίστηκε η Διεθνής Εκθεση ως τόπος διαμαρτυριών. Οργισμένα αντέδρασα, αλλά δεν εισακούστηκα, ήδη είχε αρχίσει ο εκφυλισμός του κύρους της. Τα τελευταία τρία χρόνια, όμως, ξετυλίγεται μια τραγωδία με την «κλέφτικη» επίσκεψη του πρωθυπουργού, με την ανοχή των τοπικών φορέων. Εφέτος προσετέθη και το καραγκιοζιλίκι της ΝΕΡΙΤ. Ετσι πιστεύουν οι κυβερνώντες ότι θα αντιμετωπίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την απόγνωση των πολιτών; Δεν ακυρώνω τίποτα απ' ό,τι έγινε ή κατατέθηκε από όλους τους προέδρους των κομμάτων, εξάλλου είναι μια επιτομή όσων λέγονται κατά καιρούς στο Κοινοβούλιο ή στα μέσα ενημέρωσης. Είναι επιτακτική ανάγκη, όμως, να επανέλθουν η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα για τη ΔΕΘ. Να καταστεί τόπος οικονομικών αναζητήσεων, με συνέδρια και σοβαρές πολιτικές παρουσίες.

Πώς βλέπετε τη συζήτηση για την Κεντροδεξιά, πιθανό προσκλητήριο και ανασυγκρότηση της Ν.Δ.; Εσείς θα συμμετάσχετε;

Εχει ξεθεμελιωθεί η ιδεολογία της Ν.Δ. και ως οργανισμός αποσυντίθεται. Εκπέμπει ανελεύθερη πρακτική και στιγματίζεται από τη δήμευση των περιουσιών. Εκφυλίζει το ελληνότροπο σύστημα αξιών που τη γέννησε. Χρειάζεται επανίδρυση, αν όχι από τις στάχτες της, σίγουρα εν μέσω αποσυνθέσεως. Το προσκλητήριο θα μετατραπεί σε μουσική μνημοσύνου, εάν δεν έχουν συνειδητοποιήσει την υποτέλεια της Πολιτείας και τη φτωχοποίηση των πολιτών. Θα είμαι παρών μόνο σε προσκλητήριο επανίδρυσης και αγώνα, για παράταξη αρχών και αξιών, με συνέχεια και προοπτική. Για ευημερία με υπερηφάνεια και όχι επιβίωση με υποτέλεια. Να διαβάσουν τις ιδεολογικές αρχές της Ν.Δ. και ας έρθουν να με βρουν. Είναι αργά να αλλάξω.

Αγνοείτε τον κίνδυνο του ΣΥΡΙΖΑ που επικαλούνται η κυβέρνηση και τα στελέχη της Ν.Δ.;

Οπως το 1981 με το ΠΑΣΟΚ, έτσι τώρα και με τον ΣΥΡΙΖΑ υφίσταται ο κίνδυνος περαιτέρω αποεθνικοποίησης και ανθρωπολογικής οπισθοδρόμησης από τις συντεταγμένες του Ελληνισμού. Ας σοβαρευτούν, όμως, κι ας συνέλθουν στη Ν.Δ. Για τους Ελληνες, τους πολίτες, και για την κοινωνία προέχουν η απελευθέρωση και η ανάκτηση της θεμελιώδους εθνικής κυριαρχίας από τον όποιο κίνδυνο του ΣΥΡΙΖΑ. Από χώρα σε σφαίρα επιρροής βρεθήκαμε στην κατάντια της υποτέλειας. Είναι απάνθρωπη ουτοπία και αγγίζει τα όρια της προδοσίας η επίκληση των πολιτικών της ανάγκης. Γιατί τόσες θυσίες, τόσοι θάνατοι για εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία; Για να είναι κάποιοι βουλευτές με μισθούς; Για να χρησιμοποιούν την εξουσία ως λάφυρο; Η εσωτερική υποτίμηση των μισθών και αξιών ξεπέρασε το 50%. Αστεγοι, ανασφάλιστοι και πεινασμένοι, με αφελληνισμό της πατρίδας; Είναι ανάγκη ζωής ή θανάτου να ξαναγίνουμε κράτος κανονικό, για να είναι κίνδυνος ο ΣΥΡΙΖΑ. Ας σηκώσουν ανάστημα, έστω και καθυστερημένα. 

Οι εκλογές, με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, θα είναι καταστροφή και χάος; Μήπως η εκλογή του Κώστα Καραμανλή είναι μια λύση;

Ας μην ανοηταίνουν περισσότερο. Και να μην υπήρχε η εκλογή του Προέδρου, θα χρειαζόταν σε αυτή την κρίσιμη ιστορική καμπή η καταγραφή της θέλησης και της επιλογής των πολιτών. Δεν είναι ματαιότητα, καταντά καταστροφική αλαζονεία να κυβερνάς αυτόν τον τόπο και τους πολίτες σήμερα με 154 βουλευτές. Ας το καταλάβουν, όσο είναι νωρίς, αναπτύσσονται εκδικητικές, τιμωρητικές αντιπαλότητες με απρόβλεπτη διχόνοια ανάμεσα σε αυτούς που επιβιώνουν και τους φτωχοποιημένους. Οι εκλογές είναι εθνική ανάγκη πριν επέλθουν εσωτερικός διχασμός και πιθανή τραγωδία. Δεν νομιμοποιείται να κυβερνά το δεύτερο και το τέταρτο κόμμα. Προφανώς ο Καραμανλής (σοφότερος όσο ποτέ άλλοτε) δεν τρελάθηκε για να γίνει Πρόεδρος ελαχίστης πλειοψηφίας και μειωμένου κύρους, όταν, αν μη τι άλλο, διαθέτει πατριωτικό και λαϊκό φρόνημα.

Διά της εφημερίδος μας αντιδράσατε οργισμένα όταν φάνηκε η πρόθεση της κυβέρνησης για τον ΕΝΦΙΑ. Σήμερα τι έχετε να προσθέσετε;

Ζήτησα, αν θυμάστε, να παρέμβει ο Κ. Καραμανλής, ως μακροβιότερος πρόεδρος της Ν.Δ., και να περισώσει τα ιδεολογικά ερείπια της Ν.Δ. για την ιδιοκτησία. Δυστυχώς, εκτιμώ ότι αργά συνειδητοποίησαν οι σώφρονες στη Ν.Δ. εκείνη την επίκλησή μου. Είναι κωμικό αυτό που συμβαίνει με τους βουλευτές της συγκυβέρνησης. Κατεβάζουν την πολιτική στου κακού τη σκάλα. Ούτε κάποια τετραγωνικά ελεύθερα οικονομικών βαρών για να κοιμάται ένας άνθρωπος - πολίτης; Τον ονομάζουν φόρο, όταν δεν έχει να κάνει με εισόδημα. Πώς δέχτηκαν οι βουλευτές και ιδίως ο Κ. Καραμανλής την κατάργηση του ΕΤΑΚ (του 2009), που ήταν πραγματική μεταρρύθμιση; Ας γίνουν τουλάχιστον σοβαροί υποτελείς του Ράιχενμπαχ και του Φούχτελ. Ας εφαρμόσουν τη γερμανική νομοθεσία περί ακινήτων, που είναι ασυγκρίτως καλύτερη για τους πολίτες.

Μιλάτε συχνά για τους εθνικούς κινδύνους και για ολιγωρία των εκάστοτε κυβερνώντων. Τι φοβάστε;

Γνωρίζω πολύ περισσότερα σε σχέση με τα ελάχιστα που καταθέτω. Οργίζομαι όμως και δεν αντέχω την υποκρισία, την ανικανότητα και την προδοσία των θυσιών των προπατόρων μας. Θα αναφερθώ μόνο σε ένα εθνικό θέμα, πρώτο σε έκθεση κινδύνου, στη Θράκη. Γνωρίζουν ότι μαζί με τη Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο είναι τόποι ιερού πολέμου (Τζιχάντ) εδώ και δεκαετίες; Δεν βλέπουν στη νέα τάξη πραγμάτων από τη δεκαετία του ’80 τη διάλυση των κρατών σε κρατίδια; Κοιμούνται ακόμα ήσυχοι μετά την απόσχιση και την ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσία; Γνωρίζουν τις ηλικίες των λαθρομεταναστών και το θρήσκευμά τους; Δε θα προτάξω τις ενέργειες της Τουρκίας και των εκπροσώπων της στη Θράκη. Ποιοι όμως Ελληνες υπουργοί κατήργησαν τις σχολές Αστυνομίας στη Θράκη και ακόμη παραμένουν στις θέσεις τους;

«Δικαιωμένος για τη στήριξη στον Τζιτζικώστα»; Μετά την εμφανή και έντονη στήριξη στις περιφερειακές εκλογές του Απόστολου Τζιτζικώστα, τελικώς, τι σκέφτεστε; Ποιο δρόμο θα ακολουθήσετε στην κεντρική πολιτική ζωή της χώρας;

Για την εμφανή στάση μου, στήριξης του Απόστολου Τζιτζικώστα, νιώθω διπλά δικαιωμένος. Το έπραξα εις ανύποπτο χρόνο, χωρίς θώκο και δεν είμαι μετά Χριστόν προφήτης. Δυστυχώς, οι απρέπειες συνεχίζονται. Είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως στην κορυφή της Ν.Δ. Σίγουρα δεν είμαι για συνταξιοδότηση ούτε είμαι αναντικατάστατος. Βαρέθηκα και πικράθηκα να απολογούμαι για άλλους, ενώ συνειδητά υπηρετώ τις ιδέες μου από μικρό παιδί αμετακίνητος. Γι’ αυτό η όποια απόφασή μου θα ληφθεί προς την τελική ευθεία των εκλογών για την Α’ Θεσσαλονίκης, έχοντας πυξίδα το περιεχόμενο των ιδεών μου και τη στάση ζωής μου. Νιώθω δικαιωμένος και αυτό δεν το αλλάζω με τίποτα. Είμαι ανένταχτος κομματικά, αλλά ενεργός πολιτικά, με πατριωτική και λαϊκή αντίληψη ζωής, με εθνική συνείδηση και υπηρέτηση του χρέους προς τους προγόνους και τον λαό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και διαλόγου...!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...