Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

6. ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης Μαρτίου 2014 της Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου.


Όταν μου πειράξουν την πατρίδα μου ή την θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα ενεργήσω κι ο,τι θέλουν ας μου κάμουν!... Λόγια βγαλμένα από την ίδια την καρδιά του Έλληνα, όπως τα ζωγράφισε στα απομνημονεύματά του, ο αγωνιστής της εθνικής και της πολιτικής ανεξαρτησίας μας, Γιάννης Μακρυγιάννης.

Επαρκής κι αναγκαία συνθήκη για την εθνική μας επιβίωση, την ελευθερία και την θωράκιση της ανεξαρτησίας μας, είναι η κατάκτηση της εθνικής αυτογνωσίας και της εθνικής αυτοσυνειδησίας. 


Δεν ωφελεί να ελπίζουμε στο μέλλον, κι ούτε μας αξίζει, αν στη λήθη της λησμονιάς πνίξουμε όλα όσα με το αίμα τους, κατάφεραν οι πρόγονοί μας, μόνο και μόνο, γιατί έτσι μας υπαγορεύουν τα συμφέροντα των ξένων... Η Ελλάδα γέννησε τόσα άξια τέκνα κι έκλαψε πικρά, όχι μόνο για εκείνα που θαρρετά αναρωτήθηκαν "ως πότε παλικάρια" κι έπιασαν το γιαταγάνι για την δόξα και την τιμή της, αλλά, και για όλα αυτά, που η αφροσύνη των κυβερνώντων της, παρέδωσε σιδηροδέσμια στον ξένο δυνάστη. Προδοσία, δικαστήρια-φυλακή, παιδομάζωμα...! 

Σαν να μην πέρασε μια μέρα από τότε που ο Γέρος του Μοριά οδηγήθηκε στις φυλακές... 
Σαν να μην πέρασε μια μέρα από τότε που τα καλύτερα παιδιά της γίνονταν γενίτσαροι... 
Σε τι διαφέρει αυτό από τον εξαναγκασμό σε μετανάστευση των Ελλήνων του 2014.

Με το βλέμμα στραμμένο στις νέες γενιές που δοκιμάζονται κάνω έκλυση όχι στους πολιτικούς που αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, αλλά στο λαό και τους θρησκευτικούς του ηγέτες... Δεν μπορεί να συνεχισθεί αυτό... Δεν μπορεί να καταστρέφεται άλλο η χώρα κι εμείς να κοιτάζουμε απαθείς... Αν μπόρεσαν εκείνοι (οι αγράμματοι σύμφωνα με τα λεχθέντα κάποιων αξιολύπητων πρώην συντρόφων) μπορούμε κι εμείς... 

ΜΠΟΡΟΥΜΕ, όλοι μαζί ν΄αγωνιστούμε, για την ταχεία έξοδο της χώρας από τον μονόδρομο της οικονομικής εξαθλίωσης, που μας οδήγησε η σημερινή συγκυβέρνηση όλου του πολιτικού προσωπικού. 

ΛΑΟΣ και ΚΛΗΡΟΣ όπως τότε...!!! Χρόνια Πολλά Ελλάδα...! Χρόνια Πολλά Ορθοδοξία...!

ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΙΑΝΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και διαλόγου...!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...