Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

1. ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΒΟΛΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ... του Χαρίτωνα Χαριτωνίδη


Υπάρχει η άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να παρέχει άσυλο σε όσους δηλώνουν ειλικρινώς ή ψευδόμενοι ότι το χρειάζονται..

Σύμφωνα με μετριοπαθείς υπολογισμούς σε Ασία και Αφρική το σύνολο των φτωχών είναι πάνω από ένα δισεκατομμύριο. Αν αυτοί -υπόθεση- αρχίσουν να συρρέουν στα ελληνικά σύνορα, μπορεί η Ελλάδα να τους δεχτεί όλους; Ξέρουμε ότι κάτι Δημητράδες, Δήμου, Βαλλιανάτοι, Αλ Σάλεχ, Θεοδωρίδηδες και συναφείς θα απαντήσουν Ναι! Όμως δεν απευθύνω το ερώτημα σε ψυχάκηδες αλλά σε εχέφρονες ανθρώπους. 


Νομίζω λοιπόν ότι κανείς δεν θα πει κάτι διαφορετικό από: Όχι, η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχθεί ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους. Το επόμενο ερώτημα είναι: τότε πόσους; Προσπερνώ προς το παρόν τα θεμιτά ερωτήματα, α) Υποχρεούται να δεχθεί έστω και έναν; και β) Ποιός είπε ότι το πρόβλημα της φτώχειας πρέπει να λύνεται με τη μαζική μετανάστευση και όχι με την ανάπτυξη των φτωχών χωρών; Το Πεντάγωνο; Ο Σόρος;

Πόσους λοιπόν; Ήδη, πάλι σύμφωνα με μετριοπαθείς υπολογισμούς, στην Ελλάδα βρίσκονται περίπου 1.200.000 μετανάστες, η συντριπτική πλειοψηφία εκ των οποίων, παρανόμως. Για να αντιληφθούμε τί σημαίνει αυτός ο αριθμός, ας κάνουμε μια αναγωγή του φαινομένου σε άλλα κράτη. Ας δούμε τί θα σήμαινε για τις ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ έχουν πληθυσμό 300 εκατομμυρίων. Το 1,2 εκατομμύρια της Ελλάδος αναλογεί σε περίπου 40 εκατομμύρια στις ΗΠΑ Όμως νομίζω ότι ο πληθυσμός δεν είναι το σωστό μέτρο για να υπολογίσουμε το ανάλογο. Νομίζω ότι είναι πιο ρεαλιστικό να το υπολογίσουμε με βάση δύο μεγέθη: την έκταση του κράτους και τον πλούτο του, δηλαδή το ΑΕΠ του. 

Οι ΗΠΑ έχουν έκταση μεγαλύτερη από 9.000.000 τετρ. χλμ. 70 φορές μεγαλύτερη από της Ελλάδας. Το δε ΑΕΠ τους είναι γύρω στις 60 φορές μεγαλύτερο. Με βάση λοιπόν αυτά τα μεγέθη, το πλήθος των μεταναστών που της αναλογεί είναι γύρω στα 80 με 85 εκατομμύρια. Για σκεφθείτε σε διάστημα μιας εικοσαετίας να εγκατασταθούν στο αμερικανικό έδαφος 85 εκατομμύρια νέοι άνθρωποι, τα 65 εκατομμύρια των οποίων παρανόμως! Τί αναταραχή θα έφερνε αυτό το πλήθος στην αμερικανική κοινωνία και οικονομία! 

Κι όμως, αυτό ακριβώς συμβαίνει εδώ και είκοσι χρόνια στην Ελλάδα, και υπάρχουν πολλοί που το θεωρούν το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο. Συνεχίζω τα παραδείγματα. Για τη σχετικά μικρή Γερμανία αλλά με 20πλασιο ΑΕΠ από της Ελλάδας, οι μετανάστες που της αναλογούν είναι γύρω στα 20 εκατομμύρια. Στην Γαλλία 15. Στη Βρεταννία γύρω στα 12. Στην Ισπανία 10. Στην Ελβετία γύρω στα 2 εκατομμύρια. Συνολικά σε όλη την Βόρειο και Δυτική Ευρώπη αναλογούν γύρω στα 70 εκατομμύρια μετανάστες -αν το διάβαζε αυτό ένας Ελβετός ή Δανός θα έπεφτε κάτω απ΄τα γέλια και θα γέμιζε ήδη το δίκαννο. Αλλά γιατί να περιοριζόμαστε στην Ευρώπη; Την αχανή και πλούσια Αυστραλία να μην την αφήσουμε παραπονεμένη: της αναλογούν γύρω στα 40 εκατομμύρια. Στην Ιαπωνία γύρω στα 30. Στον Καναδά των 30 εκατομμυρίων κατοίκων, γύρω στα 40! Α, παρολίγο να ξεχάσω τη γείτονα! Αυτή που μας στέλνει εδώ όλα αυτά τα πλήθη. Σ' αυτήν αναλογούν περίπου 8 με 9 εκατομμύρια -τα οποία δεν βλέπω να φιλοξενεί. Κατανοούμε λοιπόν για ποιο πράγμα μιλάμε, όταν μιλάμε για 1,2 εκατομμύρια μετανάστες στην Ελλάδα;

Έχοντας λοιπόν αυτά υπ' όψη, επιστρέφω στο αρχικό ερώτημα: ποιός είναι ο τελικός αριθμός των μεταναστών που μπορεί να δεχθεί η Ελλάδα; Νομίζω ότι συμφωνήσαμε πως ένα δισεκατομμύριο είναι μάλλον πολλοί. 

Το ένα δέκατο από αυτούς μπορεί να το δεχτεί; Είναι εκατό εκατομμύρια. Θα μιλάμε για μια μέση πυκνότητα πληθυσμού, όση σε μια πυκνοκατοικημένη μεγαλούπολη. Όλη η Ελλάδα μια απέραντη Κυψέλη! Δύσκολο το βλέπω κι αυτό. Το ένα εκατοστό μπορεί; Είναι δέκα εκατομμύρια. Ένας μετανάστης για κάθε Έλληνα. Διπλασιασμός του πληθυσμού. Σαν να εισβάλουν 300 εκατομμύρια στις ΗΠΑ ή 80 εκατομμύρια στη Γερμανία. Πάλι νομίζω ότι κινούμαστε στο χώρο του εξωφρενικού. Ήδη με το "ταπεινό" 1,2 εκατομμύρια και έχουν δημιουργηθεί τόσα προβλήματα. Και δεν μιλάω για "μαγάρισμα" της φυλής. Ούτε καν για εγκληματικότητα. Μιλάω για διαρροή αφορολόγητου συναλλάγματος στο εξωτερικό μέσω των αναρίθμητων υποκαταστημάτων Money Transfer -αυτή η λίστα Λαγκάρντ του φτωχού,-για τεράστια εισφοροδιαφυγή και αθέμιτο ανταγωνισμό εις βάρος των Ελλήνων εργαζομένων, για επιβάρυνση του συστήματος υγείας, για επιβάρυνση των συνθηκών υγιεινής -λοιμώδεις ασθένειες,- πολιτισμική αναταραχή, κλπ. 

Έστω όμως, προς χάρη της συζήτησης, ότι μπορούμε να δεχθούμε άλλους τόσους. Που σημαίνει ότι η Ελλάδα που πασχίζει να βρει τρόπο να χειριστεί το μεταναστευτικό, θα πασχίζει να βρει τρόπο να το χειριστεί εις διπλούν. Που σημαίνει ότι θα αναλογεί ένας μετανάστης για κάθε τέσσερεις Έλληνες. Ήρθαν λοιπόν άλλα 1,2 εκατομμύρια. Ύστερα, όπως το συμφωνήσαμε, η Ελλάδα δεν θα δεχθεί άλλους. Τα σύνορα κλείνουν. Έκλεισαν. 

Και να, εκεί κάπου στο ανατολικό Αιγαίο, ένα καραβάκι κατάφορτο με μετανάστες. Τί κάνουμε; Διάβολε, ένα καραβάκι είναι. Δεν θα γίνουμε απάνθρωποι για ένα καραβάκι. Ας δεχτούμε λοιπόν 2,4 εκατομμύρια και ένα καραβάκι ακόμα. Σιγά το πράγμα. Ύστερα όμως έρχεται άλλο ένα καραβάκι -γιατί σίγουρα θα έλθει. Ε, εντάξει, τί ένα καραβάκι - τί δύο. 2,4 εκατομμύρια μετανάστες συν δύο καραβάκια. Θα γίνουμε απάνθρωποι για δύο καραβάκια; Ύστερα που θα έλθει το επόμενο; Και το επόμενο; Και το επόμενο; Και το επόμενο; Και το επόμενο; Και το επόμενο; Και το επόμενο; Και το επόμενο; Και το επόμενο; Και το επόμενο; Και το επόμενο; Και το επόμενο; Και το επόμενο; Και το επόμενο; Και το επόμενο; Και το επόμενο; Και το επόμενο; Και το επόμενο; Και το επόμενο; Και το επόμενο;...

Σας έσπασαν τα νεύρα; Σκεφθείτε να μετράτε τα πλοία δια ζώσης και όχι σε μια note εδώ.

Να το ξεκαθαρίσουμε. Το ότι βρέθηκαν πτώματα στο εσωτερικό του ναυαγίου δεν αποδεικνύει ότι κάποιοι που κολύμπησαν, ΔΕΝ απωθήθηκαν από τους λιμενικούς. Η υπόθεση χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση, και το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βρεθούν ατράνταχτες αποδείξεις για το τί ακριβώς συνέβη. Μόνο μαρτυρίες ένθεν κακείθεν.

Το ερώτημα όμως προς του συντάκτες των ΤΡΙΣΑΘΛΙΩΝ "αναφορών" (όπως το "Greek authorities put lives in danger by pushing refugees and migrants back to Turkey") είναι, γιατί όλοι αυτοί οι "πρόσφυγες" δεν μένουν στην Τουρκία; Είναι μια χώρα ραγδαία αναπτυσσόμενη, δημοκρατική -σύμφωνα με τις εκθέσεις των ιδίων- 5πλάσια σε μέγεθος από την Ελλάδα, με 6πλασιο πληθυσμό, κατά το πλείστον ομοθρήσκων και με κοινά έθιμα. 

Γιατί οι "πρόσφυγες" ξοδεύονται -4000 το κεφάλι παίρνουν οι Τούρκοι δουλέμποροι- και ρισκάρουν τη ζωή τους για να έλθουν στην βάρβαρη και απάνθρωπη Ελλάδα; Πάντως όχι για να προωθηθούν στις "πολιτισμένες" πατρίδες των τρισάθλιων συντακτών διότι αυτές έχουν κλείσει ανθρωποστεγώς τα σύνορά τους. Μήπως γιατί η Τουρκία τους ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την παραμονή στο έδαφός της και τους σπρώχνει με κάθε τρόπο εδώ; Και μάλιστα τους εκμεταλλεύεται στυγνά διότι τα δολάρια που τους παίρνουν οι δουλέμποροι καταλήγουν στην τουρκική οικονομία; Μήπως λοιπόν εκεί πρέπει να αναζητηθεί ο ένοχος για τους πνιγμούς, από κοινού βέβαια με τον Ευρωπαϊκό Βορρά; Και μήπως πρέπει να διαλευκανθεί, πού στον Αλλάχ, άτομα που ζουν με 60 δολάρια το μήνα, βρίσκουν 4 και 5 χιλιάδες για να κάνουν αυτό το ταξίδι. Ποιός τους τα δίνει; Και κυρίως γιατί; Ρητορικά τα ερωτήματα, η απάντησή τους είναι γνωστή.

Υπάρχει βιβλίο δύο Ολλανδών δημοσιογράφων τη δεκαετία του '90 που ερεύνησαν το θέμα και απέδειξαν ότι το δουλεμπόριο από Τουρκία προς ΕΕ -στην ουσία προς Ελλάδα διότι με το Δουβλίνο ΙΙ οι εταίροι μας "καθάρισαν"- είναι οργανωμένη κρατική μπίζνα. Οι σκοποί της Τουρκίας νομίζω ότι δεν θέλουν πολλή φαντασία για να προσδιοριστούν. Το να γεμίσει η Ευρώπη με μουσουλμάνους ντεσπεράντος τη βολεύει μια χαρά. 

Οι Τούρκοι δεν είναι οι μόνοι στο παιχνίδι. Οι Αμερικανοί έχουν δηλώσει κατ' επανάληψη την υποστήριξή τους σ' αυτό το μεταναστευτικό ρεύμα. Σημειωτέον ότι οι χώρες προέλευσης των μεταναστών ως επί το πλείστον είναι χώρες που εμμέσως ή αμέσως τις έχουν κάνει λαμπόγυαλο οι Αμερικανοί! Το Παρατηρητήριο -που είναι "δικό" τους- είναι αυτό που πρώτο απ' όλους κάνει εκθέσεις για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου από τις χώρες υποδοχής, με πρώτη βέβαια την Ελλάδα -δουλεμπόρους δεν έχει καταγγείλει ποτέ! Ο Σόρος -ένας από τους μεγαλύτερους χορηγούς του Παρατηρητηρίου- με κάθε ευκαιρία και σε συνεντεύξεις για ΤΕΛΕΙΩΣ άσχετα θέματα -όπως η οικονομική πολιτική της ΕΕ και της ΚΤΕ- ζητάει από την Ευρώπη να μεριμνήσει για την υποδοχή και αφομοίωση των παράνομων μεταναστών. 

Αναρωτιέται κάποιος, τι τον κόφτει; Και γιατί παρεμβαίνει τόσο "ανάγωγα" στα εσωτερικά ξένων χωρών; Είναι φανερό ότι οι Αμερικανοί θέλουν να δημιουργήσουν μεταναστευτικό πρόβλημα στην Ευρώπη. Επίσης λέγεται -δεν ξέρω αν υπάρχουν αποδείξεις, αλλά σ' αυτά τα πράγματα ποτέ δεν βρίσκονται αποδείξεις- ότι το όλο γιγαντιαίο εγχείρημα της μαζικής μετανάστευσης χρηματοδοτούν τα Εμιράτα. Τα κίνητρα δεν νομίζω ότι θέλουν πολλή φαντασία: old fashioned μουσουλμανικός επεκτατισμός.

Παίδες συνέλθετε. Δεχθείτε την απλή αλήθεια: όσο μεγάλα και τραγικά αν είναι τα προβλήματα του κόσμου, δεν μπορεί να τα λύσει η Ελλάδα. Κάτι άλλο πρέπει να γίνει, και η συζήτηση πρέπει να ανοίξει για αυτό το άλλο. Αφού βέβαια τα ελληνικά σύνορα κλείσουν ΕΡΜΗΤΙΚΑ και ΟΡΙΣΤΙΚΑ, ΤΩΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και διαλόγου...!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...