Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

2. Η ΖΗΔΡΑ-57 & ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΣΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!...



Ναι, Χριστούγεννα είναι ξανά και εικόνες όμορφες από το παρελθόν κατακλύζουν τις ψυχές μας... Ήταν κάποτε μια χώρα που την έλεγαν Ελλάδα κι είχε κατοίκους τους πιο αισιόδοξους ανθρώπους πάνω στη γη... Τη γέννηση του Θεανθρώπου περίμεναν μέσα απ΄ τα παραμύθια της γιαγιάς και το σπίτι αρωματίζονταν από την κανέλα που έσμιξε με το μέλι των εορταστικών γλυκών...

Η προσμονή για το μεγάλο γεγονός μας ξενυχτούσε καθώς περιμέναμε παιδιά πρώτα και μετά ενήλικες τα πρώτα κάλαντα που, για κάποιο λόγο, ήταν σημαντικά, καθώς την είδηση μας έφερναν για την γέννηση του γιου της Παρθένου...

2. Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ, ΕΝΩ Ο ΚΟΙΝΟΤΙΣΜΟΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΑΥΤΩΝ... του Αθανάσιου Μιχαλόπουλου


Όσοι συγχέουν τον σοσιαλισμό με τον ελληνικό κοινοτισμό ή τους προσδίδουν ιδεολογική συγγένεια, πλανώνται. Μεταφέρω αποσπάσματα από λόγους του ίδιου του Καραβίδα:

"Ενώ η Αριστερά, μέσω των λημμάτων του ιστορικού υλισμού, της σοσιαλδημοκρατίας και του κομμουνισμού, με τυφλή δημαγωγία και μίσος, ήθελε να διορθώσει τον κόσμο, οι κοινοτιστές θέλουν να διορθώσουν πρώτα τον εαυτό τους."


Πάγια πεποίθηση του Καραβίδα ήταν ότι: "Η ταξική συνείδηση που κόμιζε ο μαρξισμός λειτουργεί διασπαστικά για τις κοινωνίες, ενώ ο κοινοτισμός προάγει το σύνολο."