Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013

5. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!... ΛΕΣ...; της Νατάσας Γεωργανάκη


ΘΕΛΕΤΕ να δούμε τα γεγονότα; (Μια εκτίμηση κάνουμε μην τρελαίνεστε κιόλας!...

1. Σαμαράς κι αεροπλάνο... κάτσε καλά αν θες να ζήσεις!

2. Λιάπης και πινακίδες..... Καραμανλή άραξε στα κυβικά σου!

3. Τσουκαλάς κι αν δεν πιστεύετε.... Τσακαλώτος και Σταθάκης...τα παλικάρια σας έχουν και μετοχές της Ελτοράντο....επενδύσεις σε χαρτοφυλάκια της JP Morgan, ή της Blackrock (να δεις που τις ξανασυναντήσαμε .... να δεις.... Ναι καλέ! Εδώ που δεν άρεσε σαν άρθρο σε κάποιον.... http://zidra-57.blogspot.gr/2013/11/blog-post_30.html )

ΜΕΣΑ σε δύο μέρες καθάρισαν τα πάντα.... Έτσι δρουν αυτοί!!!!!!! Αντικατάσταση χωρίς εκλογές... (;)

76. «ΤΙΜΩΡΙΑ» ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΟΥΣ... του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη


Ήρθε ο Νταβούτογλου, αδέρφια, να μας κάνει μαθήματα «πολυπολιτισμού». Στενοχωρέθηκε και για το Φετιχέ Τζαμί, το καρντάση μας, το ευαίσθητο γειτονόπουλο, που δεν το έχουμε αναστηλώσει οι ακαμάτηδες Ρουμ, και βούρκωσαν τα μάτια του εκπροσώπου του φερέλπιδος Πατισάχ και πρώην μπακαλόγατου. Ε, με τόσες ατιμασμένες και ρημαγμένες εκκλησιές μας στην Πόλη, στη Μ. Ασία και την Κύπρο, πώς να μην είναι ευαίσθητος; Κοντά 600 χρόνια την κάνουν τη δουλειά.

Μετά την αναχώρησή του οι καθαρίστριες στο ΥΠΕΞ και το Μαξίμου είχαν πολλή δουλειά. Οι κάμερες δεν έδειξαν τις ματωμένες πατημασιές του μουσαφίρη μας στο παρκέ, από το αδικαίωτο ελληνικό κι αρμένικο αίμα, το Ολοκαύτωμα των χριστιανών της Μικράς Ασίας και την επιδρομή στην Κύπρο. Δεν έδειξαν τα μαυρισμένα χέρια του, από την καπνιά των χιλιάδων καμένων κουρδικών χωριών. Στις περιοδείες του στις πρώην επαρχίες του χαλιφάτου, που με θρασύτητα αποσχίστηκαν το πάλαι, δεν φτάνουν στα μικρόφωνα των δηλώσεων, ούτε καν ως ψίθυρος, οι οιμωγές των κακοποιημένων γυναικών, αδερφών, θυγατέρων, που αυξάνονται σαν πυρκαγιά σε ξερά χόρτα στην οπισθοδρομική πορεία της πολυεθνικής Τουρκίας.

ΠΟΣΟ ΚΑΛΩΣ ΠΡΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΝ "ΝΕΝΑΥΑΓΗΚΑ" του Τίτου Χριστοδούλου


Γράφει ο Τίτος Χριστοδούλου:

"Nόσημα η οίησις σφόδρα δοκούντος αιρετού": Για τα νοσήματα της φυλής, που μας έφαγαν, "δυσχωρίαν και σπάνιδα παρασκευάζοντα", την κορδωμένη επιθυμία για τα υλικά που τόσην τώρα μας έφεραν ένδεια και απελπισία,, ο Κύπριος φιλόσοφος - έναν βγάλαμε, κι αυτός με φοινικούν αίμα.

Όπως η 'ποδάγρα και αι αρθρίτιδες', τα 'επί του σώματος αρρωστήματα', για τον σοφόν τα νοσήματα της ψυχής. Ο Ζήνων ο σικκιμιτζής, ο της 'απαθείας' και 'αταραξίας' σχολάρχης. Φασίν και απαθήν είναι τον σοφόν.

Ο έμπορας Ζήνων, ο δικός μας, ο 'σικκιμιτζής', ή Στωικός, όταν με το πλοίο του που κουβαλούσε πορφύρα από την Φοινίκη, ναυάγησε στην αγκαλιά της φιλοσοφίας, σε βιβλιοπωλείο του Πειραιώς: 'Νυν ευπλόηκα, ότε νεναυάγηκα"...