Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

74. ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ του ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΑΦΕΛΩΝ! του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Γράφει ο Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης:

Αν θέλεις Τούρκο φίλο, κράτα ένα κομμάτι ξύλο. Την παροιμία μού την έλεγε ο συνονόματος αγρότης παππούς μου, που κάποτε από τις αιματοβαμμένες πέτρινες κορυφές του Κάλε Γκρότο έβλεπε την Αγκυρα ν’ αχνοφέγγει στο βάθος του ορίζοντα. Τη θυμήθηκα για πολλοστή φορά διαβάζοντας τις νέες, ιταμές δηλώσεις του αρχηγού του τουρκικού ισλαμοφασισμού, του συναυτουργού της Αλ Κάιντα στη Συρία, με το παραλήρημά του για τη Θράκη, την Κομοτηνή, τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, ο φίλος μας ο Ερντογάν, με τη φόρα που πήρε, έφτασε έως τη Βοσνία το επεκτατικό όραμά του! 

Η καθεστωτική Αριστερά Κολωνακίου κι Εξαρχείων έχει διάφορες ψωραλέες ιερές αγελάδες. Μια από αυτές είναι η διεθνιστική σουρεαλιστική προσέγγιση του τουρκικού επεκτατισμού. Με άρνηση έως αμηχανία μπροστά στα εγκλήματα γενοκτονίας που έχει τελέσει ο τουρκισμός εις βάρος του λαού μας κι άλλων λαών της περιοχής, η παρδαλή Αριστερά που μας έλαχε έχει μια λογική συμψηφισμού στα Ελληνοτουρκικά.

73. ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟΥΡΚΟ ΦΙΛΟ, ΚΡΑΤΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΞΥΛΟ... του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη.


Την παροιμία μου την έλεγε ο συνονόματος αγρότης παππούς μου, που κάποτε από τις αιματοβαμμένες πέτρινες κορυφές του Κάλε Γκρότο έβλεπε την Άγκυρα ν’ αχνοφέγγει στο βάθος του ορίζοντα. Την θυμήθηκα για πολλοστή φορά, διαβάζοντας τις νέες ιταμές δηλώσεις του αρχηγού του τουρκικού ισλαμοφασισμού, του συναυτουργού της Αλ Κάϊντα στη Συρία, με το παραλήρημα του για την Θράκη, την Κομοτηνή, την Θεσσαλονίκη. Μάλιστα ο φίλος μας ο Ερντογάν, με την φόρα που πήρε, έφτασε έως την Βοσνία το επεκτατικό όραμα του!