Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

7. JE SUIS MALADE! ΚΑΝΕ ΜΕ ΝΑ Σ' ΕΡΩΤΕΥΤΩ ΞΑΝΑ!



Προσπάθησε να με κάνεις να σ΄ερωτευτώ ξανά!... Δώσε μου ζωή απ΄ την ζωή σου και δέξου την αγάπη που για σένα φουντώνει στα στήθη μου!... Αγέρι που κανείς δεν θέλω ν΄ανασάνει είσαι για μένα!... 

Τα τραγούδια μου στην απεραντοσύνη του κόσμου τούτου ταξίδεψέ τα!... Τραγουδώ για σένα, γράφω για σένα, υπάρχω για σένα!... Πριν με γκρεμίσεις στη λησμονιά θυμήσου πόσο ψηλά σε κρατούσα!... Και ναι κάντο ξανά!... Κάνε με να σ΄ερωτευτώ όπως πρώτα!...

http://www.youtube.com/watch?v=tdwQXERCsqg

9. Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΕΝΟΣ ΒΡΟΝΤΟΣΑΥΡΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ! Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Ο Αλέξης προχθές στο Σύνταγμα έκανε πρωτότυπα πράγματα. Είναι ο πρώτος αρχηγός κόμματος που γιόρτασε την ήττα του, την επέτειο ότι έναν χρόνο πριν ήρθε… δεύτερος. Κατήγγειλε δε τη «φίμωση» της ΕΡΤ, την οποία ως πριν από λίγες μέρες ξεφώνιζε ως «φερέφωνο της κυβέρνησης»! Και, φυσικά, μήνες μετά το Τριώδιο, ντύθηκε πολύ ΠΑΣΟΚ.

Αν δεν είχε ζέστη, θα 'χε βγει με ζιβάγκο στους 40 νοματαίους που εκινούντο ακροβολισμένοι ανάμεσα στους πάγκους με τα βρόμικα, με ενθουσιώδες πνεύμα Ιταλών μετά τη μάχη του Καπορέτο. Τα συντρόφια του Ακη, του αδίκως διασυρόμενου στα Εφετεία αγωνιστή του σοσιαλισμού, που ξημεροβραδιάζονται στην Κουμουνδούρου, του πρότειναν με την ψιλή ν’ αφήσει και καράφλα, αλλά ο Παππάς, ως νουνεχής σκιά, το θεώρησε too much, απέκλεισε δε και τις αεροσυνοδούς, όπως και τις φωτογραφίες με αεροπλανικές ζεϊμπεκιές στο άκουσμα του «Αυτός ο άνθρωπος, αυτός, ήταν ο άλλος μου εαυτός» της θρυλικής Ρίτας Σακελαρίου.

Εριξε δυο τάλαρα κορόνες, σε παλαιές δραχμές, κούνησε και το δάχτυλο στη Μέρκελ, αλλά ο θυελλώδης επαναστατικός άνεμος δεν τάραξε ούτε φύλλο στη «Λεωφόρον υπό τα φιλύρας» του Βερολίνου. Ανεκόπη από μια ανεμική νεραντζιά ψηλά στη Σταδίου, εκεί που λιαζόταν στα νιάτα του ο Κανέλλος και άλλοι τετράποδοι αντεξουσιαστές, παρδαλοί τε και κοψονούρηδες.

Ενα πλάνο δεν έδειξε ο σύντροφος σκηνοθέτης. Τα πλεγμένα δάχτυλα - ξόρκι του Αλέξη πίσω από την πλάτη του. Είχε πάει πριν και στον Λουμπαρδιάρη κι είχε ανάψει κεράκι, μην κάνει κάνα αστείο ο Σαμαράς και τον πάρει στα σοβαρά στα περί εκλογών. Το ξέρετε το ανέκδοτο με το λιοντάρι και τον λαγό, που έλεγε και καμιά μαλακία να περάσει η ώρα; Ε, κάπως έτσι.