Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

ΕΞΟΥΣΙΑ - ΑΠΛΗ & ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Νατάσας Γεωργανάκη

Γράφει η Νατάσα Γεωργανάκη:

ΠΟΣΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΣΗΜΕΡΑ;
Χαλαρό βραδάκι Κυριακής λοιπόν κι όλοι μας κάπως έτσι θα θέλαμε να είναι η ζωή. Ώρα να δούμε λίγο τον εαυτό μας και την στάση μας απέναντι στους άλλους για όλο τον περασμένο καιρό... Σαν άνθρωποι που δρούμε σ΄ένα προστατευμένο περιβάλλον είναι πολύ πιθανόν να "τρακάρουμε" μ΄άλλους ανθρώπους μια κι η "προστασία" ενέχει πάντα τον περιορισμό στο χώρο και στο χρόνο!...

Αυτήν λοιπόν την "προστασία" την παρέχουν άλλοι άνθρωποι που εθελοντικά δέχθηκαν να παίξουν αυτό το ρόλο σεβόμενοι κάποιους λειτουργικούς κανόνες που έθεσαν συναινετικά μεταξύ τους... Ίσοι μεταξύ ίσων τα μέλη μιας ομάδας εθελοντικά δια των κανόνων που συναποφάσισαν δημιουργούν το προστατευμένο περιβάλλον που τελείως ελεύθερα επιλέγεις να ζήσεις!... Προσπαθούν να αποφύγεις το "τρακάρισμα" ή να μην σου προκαλέσει μη αναστρέψιμες βλάβες!... Μέχρι εδώ όλα καλά...

Αμέσως μετά παρατηρείς εμβρόντητος ότι τίποτα δεν ήταν όπως το φαντάστηκες!

Οι άνθρωποι δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο και χαρακτήρα όταν ασκούν εξουσία... έλεγες χαριτολογώντας και σαφώς εννοούσες πραγματική εξουσία. Εξουσία που σημαίνει ότι αναλαμβάνεις  να άρεις τα δεινά και τις λύπες του κόσμου φυσικά...!

Θα μου πεις ναι έτσι είναι, για τα μεγάλα και σπουδαία, αλλά και για τα μικρά και καθημερινά θα σου αντιτάξω έχοντας την υποχρέωση της απόδειξης. Η εξουσία λειτουργεί καταλυτικά πάνω σε κάποιους ανθρώπου ακόμα κι αν πρόκειται να άρχουν μόνο πάνω σου επειδή έτσι θέλησες εσύ...! 

Δείτε γύρω σας και θα ανακαλύψετε χωρίς πολύ προσοχή τους μικρούς δικτάτορες να παραμονεύουν... Άβυσσος η ανθρώπινη ψυχή κι η λύπη που προκαλεί αυτό τούτο το γεγονός από μόνο του αξεπέραστη...!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και διαλόγου...!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...