Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

41. ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ... του Βασίλη Κεσσάριου


Με αφορμή την τιμητική εκδήλωση του Ευρωκοινοβουλίου στον φερόμενο ως εθνάρχη, Κωνσταντίνο Καραμανλή, αισθάνθηκα την ανάγκη να διατυπώσω κάποιες σκέψεις οι οποίες προφανώς και θα εκφραστούν ως πολιτικές απόψεις από τη μία πλευρά, αφετέρου δε όμως, είναι σαφέστατα βασισμένες σε ιστορικά γεγονότα.

Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω εξαρχής, πως όταν κάποιος ασκεί κριτική σε ένα κόμμα ή κάποιο πολιτικό πρόσωπο, προφανώς και ασκεί την κριτική προς τα ηγετικά όργανα του κόμματος και όχι προς τον κόσμο που το υποστηρίζει. Με λίγα λόγια δηλαδή, θέλω να πω, πως η κριτική που ασκώ πολλές φορές στη Νέα Δημοκρατία και τους καθοδηγητές της, αφορά το κόμμα ως κόμμα και όχι τον κόσμο που το υποστηρίζει. 

Τιμούμε σήμερα δηλαδή ποιον; 

Έναν άνθρωπο, ο οποίος θα έπρεπε να είναι μια από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας, ενώ οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί δια της νοητικής βίας προσπαθούν να επιβάλλουν την προσωπικότητα αυτή ως “εθνάρχη”, με τρόπο δεδομένο και επιχειρώντας να φέρουν την κοινωνία προ τετελεσμένου. 

Μα είναι εθνάρχης ο άνθρωπος του κοινωνικού διχασμού επί ΕΡΕ, όταν ζητούσε πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων για να βρει ο Έλληνας δουλειά ή να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο; Είναι Εθνάρχης ο άνθρωπος που παράτησε το ίδιο του το κόμμα, την ΕΡΕ το 1963, διαφεύγοντας στο εξωτερικό με το ψευδώνυμο “Τριανταφυλλίδης” γνωρίζοντας προφανώς ότι έρχεται η Χούντα; Είναι Εθνάρχης ο άνθρωπος που επέστρεψε πίσω παντελώς ιδεολογικά μεταλλαγμένος το 1974 για να αποκαταστήσει την Δημοκρατία; Είναι Εθνάρχης ο άνθρωπος που στο πλαίσιο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, νομινοποίησε απευθείας το ΚΚΕ λες και αυτό ήταν το μέγα ζήτημα της δημοκρατικής αποκατάστασης; Αυτό ήταν το θέμα τότε στην Ελλάδα; Να πάρει το ΚΚΕ συγχωροχάρτι για τις σφαγές του ρωσοκίνητου συμμοριτοπολέμου; Πώς δημιουργείς ένα Σύνταγμα το 1974 και αφήνεις το ΚΚΕ να συμμετέχει σε εκλογές ενώ δεν το αποδέχεται; To KKE μέχρι και σήμερα κινείται εκτός συνταγματικού τόξου.

Είμαι από τους δεξιούς που δέχεται μέχρι ενός σημείου πως το φάντασμα της Χούντας στοιχειώνει αυτή τη Παράταξη. Με ποιο δικαίωμα όμως καταδικάζεις κύριε εθνάρχα τους Συνταγματάρχες με αναδρομικό νόμο, ενώ παράλληλα έχεις δώσει άφεση αμαρτιών στους σφαγείς των ανθρώπων του Ελληνικού Στρατού; 

Μιλώντας βέβαια για το φάντασμα της Χούντας θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, διότι οι άνθρωποι της Χούντας έκτοτε μοιράστηκαν σχεδόν σε όλα τα κόμματα δεξιά κι αριστερά, με μόνο στόχο την καρέκλα και την εξουσία. Πώς έρχεσαι εσύ κύριε εθνάρχα και ενοχοποιείς μια ολόκληρη παράταξη; 

Το πραξικόπημα ο παππούς μου και η γιαγιά μου το έκαναν; Γνώριζες ότι ο επικεφαλής των Συνταγματαρχών, Γεώργιος Παπαδόπουλος, ήταν ο μοναδικός που στο στρατοδικείο ψήφισε εναντίον της θανατικής καταδίκης του Μπελογιάννη; Στο κάτω κάτω αυτοί το έκαναν υποκινούμενοι από τον αμερικανικό παράγοντα που είχε βάλει στόχο να αφανίσει τον κομμουνισμό παγκοσμίως και γι αυτό τους ανέβασε στην εξουσία. 

Το μόνο που κατάφερε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κατά τη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας, ήταν να δημιουργήσει ένα κόμμα ενοχικό. Ένα κόμμα φοβικό με απίστευτο αριστερό συμπλεγματισμό. Έκαναν τους ανθρώπους του πατριωτικού και εθνικιστικού χώρου να ντρέπονται και να φοβούνται να δηλώσουν αυτό που πραγματικά ένιωθαν και πίστευαν για την Πατρίδα, φοβούμενοι μην τυχόν το Παπανδρεϊκό κατεστημένο τους αποκαλέσει φασίστες και ναζιστές. Δεν έβρισκαν υποστήριξη από πουθενά. 

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι ο άνθρωπος που ευθύνεται για την κομμουνιστικοποίηση της ελληνικής κοινωνίας. Αφού έστρωσε το χαλί στον Παπανδρέου αφήνοντας τους Κομμουνιστές να αλωνίζουν στα ερείπια της μεταδικτατορικής Ελλάδας, το μέλλον της χώρας ήταν πλέον δεδομένο. Ως γνωστός φυγάς της πολιτικής, παράτησε και πάλι το κόμμα του, αυτή τη φορά τη Νέα Δημοκρατία, προδιαβλέποντας μια επερχόμενη εκλογική συντριβή. Και πάλι είχε φύγει. Και πάλι τα είχε παρατήσει γι ακόμη μια φορά. Και όσο για την ευρύτερη Δεξιά Παράταξη; Είχε μείνει έρμαιο του παπανδρεϊκού συστήματος που έφερε την χώρα στην σημερινή κατάσταση. Εξάλλου η προπαγάνδα, είχε εγκλωβίσει τον δεξιό κόσμο σε ένα κόμμα, αυτό της Νέας Δημοκρατίας, που ακόμη και το ίδιο του το όνομα αποτελούσε την επίσημη κομμουνιστική ορολογία στο 9ο Συνέδριο του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα της “Νέας Δημοκρατίας” μπορείτε να το βρείτε στα πρακτικά του 9ου Συνεδρίου του ΚΚΕ!

Αλήθεια ποιον τιμάει το Ευροκοινοβούλιο; Η Ευρώπη δεν ήταν αυτή που πολέμησε τον κομμουνισμό σε όλες τις κεντρικές ευρωπαϊκές χώρες και τον αφάνισε από προσώπου γης; Τις περισσότερες φορές με ανταρτοπόλεμους και ανθρώπινο αίμα. Και τιμάς τον άνθρωπο που επανέφερε τον κομμουνισμό με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο; Τιμάς τον άνθρωπο που μας έβαλε βεβιασμένα στην Ευρώπη; Τον άνθρωπο που ισχυρίστηκε ότι μας έβαλε στο ΝΑΤΟ, ενώ πιο πριν μας είχε βγάλει από μόνος του;

Ακούω πολλές φορές εναγωνίως κάποιους εκπροσώπους του πατριωτικού χώρου να καλούν τη ΝΔ να ορθώσει πατριωτικό ανάστημα και να δώσει ένα τέλος στην αφαίμαξη του ελληνικού λαού από τους “καλούς” δανειστές μας. Τους τοκογλύφους της Ευρώπης δηλαδή. Με πιάνουν τα γέλια, στην ιδέα και μόνο ότι ένα άβουλο και αχρωμάτιστο κόμμα όπως αυτό, μπορεί να ορθώσει το ανάστημά του μπροστά σε οτιδήποτε, όταν έχει φτάσει στο απόλυτα χαμηλότερο σκαλοπάτι, να έχει δεχθεί ως Πρόεδρό του τον άνθρωπο που το κατέστρεψε το 1993. Τον άνθρωπο που ενώ το έπαιζε αντιμνημονιακός, ξαφνικά το γύρισε και μας φόρεσε κι άλλα μέτρα με 2 έξτρα πολυνομοσχέδια. Τον άνθρωπο που διόρισε έναν πρώην Κνίτη, τον Στουρνάρα, ως Υπουργό Οικονομικών για να χαντακώσει μια ολόκληρη γενιά, τη δικιά μου γενιά, και να της βάλει ταφόπλακα. 

Εμείς όμως είμαστε εδώ. Είμαστε η πιο μορφωμένη και η πιο σπουδαγμένη γενιά στην ιστορία της Ελλάδας. Κι αν δεν ξεσηκωνόμαστε ακόμα, είναι επειδή υπάρχει ακόμα μια ελπίδα και κάποια οικογενειακά οικονομικά αποθέματα που μας κάνουν να συγκρατούμε το μένος μας και την οργή μας απέναντι σε αυτό το έκτρωμα που ονομάζεται ελληνικό πολιτικό σύστημα. Εννοια σας όμως κύριοι κι έχει ο καιρός γυρίσματα και θα πάρουμε αυτό που αξίζουμε. Είτε μας το δώσετε, είτε χρειαστεί να το διεκδικήσουμε. 

Δεν θα ανεχτούμε άλλους σωτήρες κι άλλους εθνάρχες σε αυτή τη γωνιά του πλανήτη. Το μέλλον μας θα το καθορίσουμε εμείς. Αν θέλετε να το καθορίσετε εσείς, τότε...μολών λαβέ...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και διαλόγου...!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...