Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2013

3. ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ 28 Οκτ. 1940 της Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου


Κάθε χρόνο τέτοια μέρα ο λαός μας στρέφει την σκέψη του στο απίστευτο θαύμα που συντελέστηκε εκείνη την μαγική εποχή: 28η Οκτ. 1940. Η ανάμνηση της θυσίας τους για την ελευθερία μας, μας αναγκάζει να κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ.

Ο κόσμος όλος δέχθηκε ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες όταν πληροφορήθηκε όλα όσα η αδάμαστη Ελληνική φυλή πέτυχε στα χιονισμένα βουνά της Βορείου Ηπείρου και εν συνεχεία στα οχυρά της γραμμής Μεταξά. Λαμπρές σελίδες γραμμένες από ξυπόλητους με μόνο όπλο τους την αγάπη προς την πατρίδα και την εμπιστοσύνη στην ηγεσία των Ελλήνων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών.

Σύσσωμο το έθνος των Ελλήνων βροντοφώναξε ΟΧΙ στον κατακτητή δια του στόματος του Ιωάννου Μεταξά αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι είναι θέμα μόνο πολιτικής καθοδήγησης από κατάλληλους κυβερνήτες για να επιτύχουμε άθλους άξιους με την ιστορική μας διαδρομή.

Το πνεύμα της Εθνικής ενότητας που οδήγησε την Ηπειρώτησα μάνα κι αδελφή εκείνα τα χρόνια να συντελέσει αποτελεσματικά στο θαύμα της νίκης, κρίνεται απαραίτητο και τώρα, που η χώρα συμπιέζεται από την κατάλυση των αξιών και δοκιμάζεται από την οικονομική κατοχή. 

Βρισκόμαστε ήδη στο τελευταίο σκαλί της πολιτικής μας ιστορίας και η αξιοπρέπεια του καθένα έχει τρωθεί βάναυσα απ΄όσα διαδραματίζονται γύρω μας με την πείνα ν΄απειλεί το 1/3 του πληθυσμού της χώρας. Βαρύ φορτίο τότε η λευτεριά, βαρύ φορτίο και τώρα όλα, όσα οι πολιτικοί μας φόρτωσαν στις πλάτες των Ελλήνων.

Στο όνομα άνομων συμφερόντων αποδόμησαν όλες εκείνες τις δομές που βοηθούσαν τους συμπατριώτες μας να προοδεύσουν παρέχοντάς τους τα ελάχιστα μέσα για μια αξιοπρεπή δια
βίωση. Είδαμε την παιδεία να καταργείται, την υγεία να αποδομείται, τη δημόσια περιουσία να εξανεμίζεται, τις πληρωμένες με αίμα και κόπο επιχειρήσεις των Ελλήνων ν΄απαξιώνονται και να καταστρέφονται στέλνοντας τους πολίτες στην ανέχεια και την εξαθλίωση.

Περίσσεψε η οργή και η θλίψη μας αλλά οι πολιτικοί μας θεωρούν ακόμα ότι μπορούν να μας εμπαίζουν μιλώντας για την σωτηρία και την ανάπτυξη. Το θέμα είναι αξιακό και πολιτικό πρωτίστως και μετά οικονομικό κατά την άποψή μου. Δεν περιμένω επομένως ότι οι νυν πολιτικοί μας θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων αν κρίνω από την μέχρι εδώ διαχείριση του προβλήματος.


Αντίθετα έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ψυχή των Ελλήνων πολιτών και στον Θεό της Ελλάδος και περιμένω ότι αναλογιζόμενοι της ιστορικής κληρονομιάς τους θα κάνουν πάλι το καθήκον τους την έσχατη τούτη ώρα ψηφίζοντας άξιους κυβερνήτες στις επόμενες εκλογές όποτε κι αν αυτές γίνουν... Ενωμένοι και πάλι θα χτίσουμε την χώρα μας όπως ορίζει η μοίρα των Ελλήνων.


Χρόνια πολλά, λοιπόν, σ΄όλους τους απανταχού της γης συμπατριώτες μου για την μεγάλη μας γιορτή και ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΙΑΝΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και διαλόγου...!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...