Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

3. ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΘΗΚΟΝ… του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Το στοίχημα της κοινωνικής δικαιοσύνης η Κεντροδεξιά το έχει βάλει με τον εαυτό της. Όχι με την παρδαλή επαμφοτερίζουσα Αριστερά του κ. Τσίπρα, που παίζει μεταξύ πρωτοπορίας της …πανευρωπαϊκής «επανάστασης», εξαρχειώ-τικου γκρουπούσκουλου, Σόρος και της ευαρέσκειας της υπερδύναμης.
Εμείς πιστεύουμε στην εθνική κοινωνική ενότητα, όχι αυτοί, που επενδύουν στο χάος και τον κοινωνικό πόλεμο για να επιβάλλουν πάνω στα ερείπια της ιδεοληψίες τους.

Εμείς χτίσαμε τον σκληρό πυρήνα του κοινωνικού κράτους, που τώρα κλονίζεται συθέμελα από την οικονομική λεηλασία, τον υπερδανεισμό δεκαετιών, που κυρίως έκανε το ΠΑΣΟΚ, με την άμεση συνέργεια σκληρών πυρήνων διαφθοράς, στελεχωμένων από αριστερούς, πάσης απόχρωσης.
Χίλιες φορές θα το γράψουμε, το θεμέλιο της κοινωνικής ειρήνης και της εθνικής ενότητας είναι η διασφάλιση της κοινωνικής κινητικότητας και η άμβλυνση των κοινωνικών αντιθέσεων. Πρέπει λοιπόν να επιστρέψουμε στον πυρήνα των αξιών της Δεξιάς και του αληθινού Κέντρου της Ιστορίας. Να αντλήσουμε δύναμη, αξίες, ιδέες από τους αληθινούς πυλώνες μιας πατριωτικής κοινωνικής πολιτικής, που είναι η εθνική ιδέα, η λαϊκότητα και ο παρεμβατικός ρόλος του κράτους, για να διασφαλίζεται η αξιοκρατία, ο αληθινός υγιής ανταγωνισμός.
Εχθρός μας δεν είναι απλά το μεγάλο κράτος. Εχθρός μας είναι το ανορθολογικό κι αναποτελεσματικό κράτος, όμηρος της διαπλοκής και των συντεχνιών. Εχθρός μας είναι το αδύναμο, αντιλαϊκό κι αφελληνισμένο κράτος. Αυτό που δεν μπορεί να περιστείλει την ασυδοσία των ισχυρών, τον λαϊκισμό του όχλου και των τυχοδιωκτών, αυτό που επιτρέπει στην Παιδεία του να αλωθεί από μηδενιστές και να παράγει μισέλληνες, ανδράποδα. Εχθρός μας είναι το κράτος που δεν μπορεί να αντιτάσσει ισχυρές αντιστάσεις και στα ξένα συμφέροντα, διστακτικό να προωθεί γρήγορα συμμαχίες – πολλαπλασιαστές ισχύος και να παίρνει δυναμικές πρωτοβουλίες στην εθνική και διεθνή κονίστρα, στην άγρια ζούγκλα της ισχύος, που ακόμη είναι ο κόσμος.
Δεν έχουμε να αναμετρηθούμε μόνο με τις αριστερίστικες γελοιότητες και την ψευδοεπαναστατική γυμναστική του κάθε Τσίπρα, Σκουρλέτη και λοιπών ολοκληρωτικών. Κυρίως έχουμε να αναμετρηθούμε με την κοινωνική πραγματικότητα και με τις μολυσμένες νοοτροπίες κι αγκυλώσεις, που μέσω τις «πολιτικής ορθότητας» μετάγγισε η καθεστωτική κολωνακιώτικη κι εξαρχειώτικη αριστερά στον αστικό δημοκρατικό κόσμο και κυρίως στην πολιτική εκπροσώπηση του.
Στα συνδικάτα, στην Παιδεία, στην δημόσια διοίκηση, οι σκληρές κάστες της αγκυλωμένης ψευτοπροόδου, έχουν μετατρέψει σε ψωραλέο ιερό μόσχο, αυτά που ακριβώς εμποδίζουν την Πατρίδα να ανακάμψει.
Κι η κουτσή Μαρία καταλαβαίνει πως ο Πρωθυπουργός προσπαθεί με ακούραστη εργασία, έστω και με λάθη, να κερδίσουμε χρόνο, ώσπου να γίνει αποδεκτή κι από τους έξω η αλλαγή της αδιέξοδης πολιτικής της υπέρμετρης φορολόγησης, της αποστράγγισης της αγοράς από χρήμα και ζωτικές δυνάμεις.
Ακόμη όμως και τώρα, μέσα από την σιδερένια σκιά των δεσμεύσεων που αναλάβαμε, για να αποφύγουμε την πιθανότητα μιας αιφνίδιας κατάρρευσης, υπάρχουν πράγματα, που μπορούμε να κάνουμε.
Κανείς ξένος δεν μας εμποδίζει να διώξουμε τους επίορκους υπαλλήλους. Κανείς ξένος δεν μας εμποδίζει να υλοποιήσουμε την προεκλογική μας δέσμευση για τις επενδύσεις, «ένα γραφείο, μια αρμοδιότητα», που θα παίρνει τον επενδυτή από το χέρι και θα του λύνει πρωτοβουλιακά τα προβλήματα, αντί ο μαζοχιστής επενδυτής να σέρνεται επί χρόνια στις πόρτες του κάθε εκβιαστή, ο οποίος υπηρετεί την τσέπη του και ανταγωνιστικά συμφέροντα, που παίζουν κατενάτσιο σε βάρος του λαού, με στόχο να λεηλατήσουν ακόμη και τα κόκκαλα, την πέτσα της Πατρίδας.
Κανείς ξένος δεν μας εμποδίζει να τσακίσουμε το έγκλημα, την λαθρομετανάστευση, να κάνουμε τις πόλεις και την ύπαιθρο μας καθαρές, να επιβάλλουμε τον  Νόμο, την Τάξη, την Πειθαρχία, ένα εύτακτο, καθαρό κι ασφαλές περιβάλλον, στο οποίο να ζουν ανθρώπινα οι Έλληνες κι οι νόμιμοι μετανάστες, να μας επισκέπτονται με ασφάλεια και σεβασμό στον τόπο μας οι τουρίστες. Μια χώρα που δεν θα είναι ξέφραγο αμπέλι κι όπου οι επενδυτές αλλά κυρίως εμείς, θα ξέρουμε, θα νοιώθουμε σε κάθε του λειτουργία πως είναι, πως είμαστε, γιατί ΕΜΕΙΣ είμαστε η χώρα, ένα σοβαρό, δίκαιο κράτος.
Έτσι και μόνον έτσι θα έχουμε προοπτική κι όταν απαλλαγούμε από την βλακώδη και καταστροφική λογική μιας αποτυχημένης μεθόδου, όταν πχ θα μειώσουμε τον ΦΠΑ στην εστίαση, θα ελαφρύνουμε τα παράλογα, σχεδόν δημευτικά μέτρα στα ακίνητα, όταν ο επενδυτής δεν θα έχει να παλέψει με τις απολιθωμένες κάστες της «προόδου», τότε θα δούμε προκοπή.
Η χώρα είναι το σπίτι μας. Δεν είναι νοικιάρικο να πάμε αλλού. Ας το βάλουμε σε τάξη. Καθαρό, ασφαλές, φιλικό στην οικογένεια μας και τους νόμιμους φιλοξενούμενους μας…

1 σχόλιο :

  1. Αναρωτιέμαι μόνο γιατί δεν βρίσκουμε έναν υπουργό οικονομικών να κάνει πράξη τις επενδύσεις που ονειρευόμαστε... Ετούτος εδώ στο πανεπιστήμιο που πήγε έμαθε μόνο να ψάχνει κάτω από τα στρώματα...για να βρει τα λεφτά που του είπε ο Βενιζέλος ότι έκρυψαν οι Έλληνες!.... Όταν είχαν το μάθημα για την επανεκκίνηση της οικονομίας μάλλον έλειπε από την αίθουσα... κι έτσι δεν έμαθε τίποτα. Το πτυχίο το πήρε με σκονάκι...
    Να μην περιμένουμε από τους ξένους να σώσουν το σπίτι μας. Σωστό. Αλλά ποιος έχει να βάλει λεφτά και να φτιάξει μια επιχείρηση σήμερα?... Όσα και να βάλει θα πάει ο Στουρνάρας και θα του τα πάρει... Θα βρει τον τρόπο να μας βάλει όλους φυλακή... Κι επειδή δεν θα χωράμε θα μπει αυτός ο έντιμος μέσα και θα μας φυλακίσει εμάς τους ανέντιμους που χρωστάμε και της Μιχαλούς απ΄έξω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και διαλόγου...!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...