Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

39. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Του Τίτου Χριστοδούλου





ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 


Ανέλαβε προθυπουργός σαν σήμερα 6/7 Ιανουαρίου 1829- Δολοφονήθηκε 9 Οκτωβρίου 1831



«έζησα εν τω κόσμω μέχρι της αποκλίσεως της ζωής μου καταθυμίως. Αδύνατον να αλλάξω σήμερον, αλλά θέλω πράξει το δέον και ας γίνη ό,τι γίνη»



ΕΠΙΣΤΟΛΑΙ ΤΟΥ


Προς τον Εϋνάρδο: 

Ας λέγωσι και ας γράφωσι ό,τι θέλουσιν. Έρχεται όμως καιρός ότε οι άνθρωποι ουχί καθ' όσα είπαν ή έγραψαν περί των πράξεων αυτών, αλλά κατ' αυτήν την μαρτυρίαν των πράξεων. Υπό του αξιώματος τούτου ενισχυόμενος, έζησα εν τω κόσμω μέχρι της αποκλίσεως της ζωής μου καταθυμίως. Αδύνατον να αλλάξω σήμερον, αλλά θέλω πράξει το δέον και ας γίνη ό,τι γίνη.

14 Σεπτεμβρίου 1831

38. ΑΝΑΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΘΗ ΜΑΣ (να γελάσει λίγο τ΄αχείλι σας) του Τίτου Χριστοδούλου


Μερικοί έχουν την ικανότητα να παίζουν με τις λέξεις, άλλοι μπορούν με την ίδια ευκολία να παίζουν με τα αισθήματα των άλλων. Μεγάλοι καλλιτέχνες, όπως το πρώην Σκαθάρι, ο Sir Paul McCartney, μπορούν με την ίδια ευκολία να παίζουν και με τα δύο.
Οι φαν πάντως που ξέρουν να αναγνωρίζουν τα ίχνη του θηρίου στα τραγούδια του, πιστεύουν ότι ο τίτλος «Mister Bellamy» στο έκτο τραγούδι στο τελευταίο του άλμπουμ, Memory Almost Full, είναι ένας ευφυής αναγραμματισμός του "Mills betray me", η Mills με πρόδωσε, αναφορά δηλαδή στο πολύκροτο (και πολύφερνο για την Heather Mills) διαζύγιο του που τόσο καιρό απασχόλησε τα πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες. Και όχι λιγότερο, στην τελική έκβαση του διαζευκτηρίου διακανονισμού, που έφερε στην διαζευχθείσα σύζυγο αποζημίωση 25 εκ. λιρών.

37. ΔΕΝ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΕΞΩΓΗΪΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ ΤΗΝ ΛΥΣΙ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ!!! του Τίτου Χριστοδούλου

του Τίτου Χριστοδούλου

Aτμίς και σκιάς όναρ τα θρυλούμενα τεράστια εξωγήινα διαστημόπλοια που φέρουν επί γαστέρα λευκά επί νώτα μέλανα την παιανιζομένην επανένωσιν και σωτηρίαν της πατρίδος.. Η λύσις φευ δεν θεάται ούτε δια τηλεσκοπίου… ούτε καν προεκλογικού! Πότε θα επιληφθεί των διαφημίσεων αυτών η Αρχή Προστασίας του Καταναλωτού;

Seth Shostak 
Senior Astronomer, SETI Institute
Posted: January 6, 2011 05:43 PM
(from Huffington Post)

Alien Vaporware
The report, if true, was important.

36. Η ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ ΕΙΧΕ ΑΞΙΑ! ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ; του Τίτου Χριστοδούλου

του Τίτου Χριστοδούλου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ Η Ψωροκώσταινα είχε αξία! Εμείς τι έχουμε;

ΜΕΜΝΗΣΟ: Η ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ ΕΙΧΕ ΑΞΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΑΞΙΕΣ!!!

Στην εποχή που κυβερνούσε την Ελλάδα ο Καποδίστριας ζούσε στο Ναύπλιο μια ζητιάνα, που την έλεγαν «Ψωροκώσταινα».

Σε μια λοιπόν συνεδρίαση της Συνέλευσης, κάποιος θέλοντας να πει για τη φτώχεια του Ελληνικού Δημοσίου το παρομοίασε με την πασίγνωστη ζητιάνα. Από τότε η λέξη επαναλήφθηκε στις συζητήσεις και τελικά επικράτησε. Μόνο που, όταν λέγεται τώρα δεν εννοεί το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά ολόκληρη την χώρα...

35. Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΝΕΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ της Κυπριακής Ύπατης Αρμοστείας στο Λονδίνο του Τίτου Χριστοδούλου

Προσθήκη λεζάντας
του Τίτου Χριστοδούλου
ANOIXTO ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΩΣΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

Ο διορισμός νέου Μορφωτικού Συμβούλου της Κυπριακής Υπάτης Αρμοστείας στο Λονδίνο.

Αγαπητέ φίλε,
Είμαι βέβαιος ότι θα συμφωνήσεις μαζί μου, πως η πρόσφατη(21 Δεκεμβρίου 2010) απόφαση του Κυπριακού Υπουργικού Συμβουλίου για τον διορισμό του κυρίου Κύπρου Χαραλάμπους ως του νέου Μορφωτικού Συμβούλου της Κυπριακής Υπάτης Αρμοστείας στο Λονδίνο, στη θέση της Δρος Νίκης Κατσαούνη – το συμβόλαιο της οποίας αδικαιολόγητα δεν ανανεώθηκε – δεν είναι ένα θέμα που αφορά προφανώς αποκλειστικά το ΑΚΕΛ και το Παράρτημά του στη Βρετανία, αλλά όλους τους πάροικους που ζουν σ’ αυτή τη χώρα και όχι μόνον.

34 ΦΡΟΥΤΟΝ ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΟΝ Η ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΕΣΙΣ Ή ΠΑΡΘΕΝΟΚΑΡΠΙΑ του Τίτου Χριστοδούλου

Προσθήκη λεζάντας
του Τίτου Χριστοδούλου
Φρούτον, ως γνωστόν, ουδέν άλλον είναι ειμή η πληρωμή των δένδρων ή φυτών εν γένει προς τα ζώα δια το χεζητιάσθαι, ή χέζειν, τα σπέρματα ή σπόρους αυτών αλλαχού. Παρά τους την γλώτταν δε ανατέμνοντας βοτανολόγοις ημάς, φρούτον δηλοί ήγουν τας των φυτών ωοθήκας. Αύται περιβάλλουσιν το σπέρμα αυτών δι ευχύμου και ευγέστου σαρκός, πλακούντος, ός και προσφέρει ελκυστικήν τροφήν και τέρψιν εις το ζώον το οποίον και δια της κινήσεώς του προσφέρει σωτηρίαν εκδούλευσιν εις το καταδεδικασμένο εις ακινησίαν φυτόν ή δένδρον.