Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

38. ΑΝΑΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΘΗ ΜΑΣ (να γελάσει λίγο τ΄αχείλι σας) του Τίτου Χριστοδούλου


Μερικοί έχουν την ικανότητα να παίζουν με τις λέξεις, άλλοι μπορούν με την ίδια ευκολία να παίζουν με τα αισθήματα των άλλων. Μεγάλοι καλλιτέχνες, όπως το πρώην Σκαθάρι, ο Sir Paul McCartney, μπορούν με την ίδια ευκολία να παίζουν και με τα δύο.
Οι φαν πάντως που ξέρουν να αναγνωρίζουν τα ίχνη του θηρίου στα τραγούδια του, πιστεύουν ότι ο τίτλος «Mister Bellamy» στο έκτο τραγούδι στο τελευταίο του άλμπουμ, Memory Almost Full, είναι ένας ευφυής αναγραμματισμός του "Mills betray me", η Mills με πρόδωσε, αναφορά δηλαδή στο πολύκροτο (και πολύφερνο για την Heather Mills) διαζύγιο του που τόσο καιρό απασχόλησε τα πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες. Και όχι λιγότερο, στην τελική έκβαση του διαζευκτηρίου διακανονισμού, που έφερε στην διαζευχθείσα σύζυγο αποζημίωση 25 εκ. λιρών.

Οι φαν σε sites, δικτυακούς τόπους για τον τραγουδιστή σχολιάζουν ότι «ο Macca δεν θα αναφερόταν ανοικτά και χονδροειδώς στην πρώην σύζυγό του, έχει την ικανότητα να το κάνει παιγνιωδώς και συγκαλυμμένα».

Ο ίδιος, ερωτηθείς, σχολίασε: Ποιός είναι ο Mister Bellamy; Aπήντησε: «Ποτέ δεν ξέρω ποιοί είναι αυτοί οι άνθρωποι. Ποιοί είναι ο Chuck και ο Dave, στον δίσκο μου When I'm 64?, Ποιοί είναι ο Desmond και η Molly στο Ob-La-Di Ob-La-Da; Απλά, σκαρφίζομαι τα ονόματα…».

Ναι, Sir Paul McCartney. Έτσι τυχαία, άλλωστε, αν τραγουδούσε η Heather, θα χρησιμοποιούσε τραγούδια όπως τα “Panama Cruelty”,  ”Playact Manure”, “Panama Cutlery”, “A Planetary Cum” ή “A Lunacy Tamper”…

Kι αν πάλι σιγοτραγουδούσαν τον σκοπό ή τους σκοπούς τους για το «Cyprus Solution» οι δικοί σου εδώ κάτω στις βάσεις, θα τούς ακούγαμε ίσως να σφυρίζουν για τα «colony pursuits», τα «Scrupulosity On», «Lyrics Unto Opus», «Consul Pity Ours»,  το απειλητικό «Suction Pylorus», κι ακόμα, το θλιβερό τέλος του… «Policy Tuns Sour»!
Είναι θέμα φαντασίας… 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και διαλόγου...!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...